Flexwonen: voor een woningmarkt die meebeweegt met een dynamische samenleving

Gemeente Texel en woningcorporatie Woontij werken samen aan de ontwikkeling van de wijk Buurtskap de Tuunen. Bijzonder is dat van de 140 nieuwe woningen de meeste een flexibele constructie hebben en verplaatsbaar zijn. Marja Appelman, directeur Woningmarkt van het ministerie van BZK, nam vrijdag 17 mei 2019 een kijkje bij PLEKvoor, producent van 23 van deze woningen om kennis te maken met ‘bouwen in de fabriek’.

BZK juicht deze innovatieve wijze van flexibel bouwen toe. Flexwonen is een uitkomst voor spoedzoekers op de woningmarkt en brengt positieve maatschappelijke effecten met zich mee. Bovendien zijn flexibele woningen structureel nodig voor een toekomstbestendige woningmarkt die meebeweegt met de dynamiek van de huidige samenleving. Lees verder>

Dit artikel is niet afkomstig van de EF-redactie. Daarom tonen wij slechts een deel van het artikel en linken we direct naar de originele bron.

 

Marja Appelman geeft op het congres over verplaatsbare woningen op 19 juni een toelichting op de stimuleringsaanpak flexwonen.

Datum:
Dossier:
Onderwerp:
Beleid, Doelgroepen flexwonen