Flexwoningen: kansen en belemmeringen

Flexwoningen kunnen een instrument zijn om de woningnood te verlichten. Daarnaast bieden ze corporaties de mogelijkheid om te werken aan de doelstelling om CO2-neutraal en circulair te bouwen. Toch blijft de plaatsing van het aantal flexwoningen achter, hoe komt dat? En, wat kun je als corporatie doen?

De Alliantie is wat betreft flexwoningen een koploper met zo’n 1.100 flexwoningen in een jaar, waarvan ze een deel leveren aan andere corporaties. Thijs Boers is locatiemanager bij De Alliantie Ontwikkeling, een dochter van de corporatie. ‘Dat wij relatief veel flexwoningen bouwen en plaatsen komt voort uit de maatschappelijke urgentie. Er zijn specifieke doelgroepen die snel een woning nodig hebben, maar nergens terecht kunnen. Doordat er voor flexwoningen kortere procedures gelden en je bepaalde ontheffingen hebt, kun je sneller woningen realiseren.’  Lees verder>

Dit artikel is niet afkomstig van de EF-redactie. Daarom tonen wij slechts een deel van het artikel en linken we direct naar de originele bron.

Datum:
Dossier:
Aan de slag met flexwonen, Versnelling woningbouw
Onderwerp:
Verplaatsbare woningen