Gedeputeerde Koopmans opent huisvestingslocatie arbeidsmigranten Maasbree

Gedeputeerde Ger Koopmans opent op 28 maart een nieuw logiesgebouw op Work and Stay in Maasbree. Het logiesgebouw biedt plaats aan 200 arbeidsmigranten.

Noord-Limburg heeft te maken met een sterke economische groei door het aantrekken van nieuwe bedrijvigheid op Greenport Venlo, zoals distributiecentra. Het aanbod van huisvesting voor buitenlandse werknemers was al enige jaren schaars, nu wordt uit gegaan van een acuut tekort aan huisvesting van minimaal 1000 bedden. Met de aanhoudende groei van Greenport Venlo en de economie als geheel loopt dit tekort aan bedden snel op. Dit beperkt de ontwikkelingen in de regio. In oktober 2017 koos Inditex, moederbedrijf van modeketen Zara, voor Lelystad omdat er onvoldoende handjes zouden zijn in Noord-Limburg.

De provincie Limburg en de samenwerkende gemeenten van Noord-Limburg signaleren het tekort aan overnachtingsplekken voor arbeidsmigranten en zoeken naar maatschappelijk verantwoorde oplossingen. Work and Stay biedt als onafhankelijk huisvester gecertificeerde huisvesting aan.

 

Datum:
Dossier:
Onderwerp:
Arbeidsmigratie