Gemeente en SallandWonen bouwen versneld 76 woningen in Olst-Wijhe

De woningmarkt staat onder grote druk, ook in Olst-Wijhe. Het kost veel tijd om nieuwe woningbouwlocaties te ontwikkelen. Om toch snel een oplossing te bieden voor mensen die nu een woning nodig hebben, realiseren we samen met SallandWonen 76 flexwoningen in de dorpen Olst en Wijhe. Het streven is dat we de eerste woningen voorjaar 2023 plaatsen.

“Dit is een kans om de druk op onze woningmarkt te verlichten en die kans pakken we met beide handen aan. Samen met regionale bedrijven hebben we een heel eigen, duurzame woning ontwikkeld. Een woning die op de eerste plaats bedoeld is voor eigen inwoners die nu een woning nodig hebben,” aldus wethouder Marcel Blind. Marijke Kool, directeur/bestuurder van SallandWonen: “De slagingskans voor een huurwoning in Olst-Wijhe is begin dit jaar gedaald naar 9%, terwijl een slagingskans van 30% normaal is bij een ontspannen woningmarkt. Lees verder>

Dit artikel is niet afkomstig van de EF-redactie. Daarom tonen wij slechts een deel van het artikel en linken we direct naar de originele bron.

Datum:
Dossier:
Onderwerp:
Doelgroepen flexwonen