Glastuinbouw Nederland: ‘Het moet en het kan, maar nog steeds onvoldoende nieuwe huisvesting arbeidsmigranten’

“Waarom slagen we er maar niet in om voldoende, kwalitatieve huisvesting te realiseren voor arbeidsmigranten. Een voor de Nederlandse economie en zeker ook voor de glastuinbouw belangrijke groep werknemers. Dat terwijl een van de adviezen van het aanjaagteam van Emiel Roemer juist is om tot de bouw van kwalitatief goede huisvesting over te gaan.” Dat vraagt Peter Loef, beleidsspecialist Arbeid van Glastuinbouw Nederland, zich af naar aanleiding van de conferentie Huisvesting Arbeidsmigranten, dat vorige week door de provincie Zuid-Holland werd georganiseerd.

Peter Loef noemt dat een goed initiatief, maar constateert wel dat er inmiddels een grote verscheidenheid aan bijeenkomsten, webinars en digitale meetings over dit onderwerp is georganiseerd. “Met een grote verscheidenheid aan direct en indirect betrokkenen en belanghebbenden. Dat is een bevestiging van de verhoogde actualiteit en gemeenschappelijke bewustwording dat er écht iets moet gebeuren. Desondanks slagen we er maar niet in om voldoende goede huisvesting te realiseren. Er is een breed draagvlak bij de politieke partijen voor het rapport Roemer. Rara, waarom wordt er dan niet gebouwd”, verzucht Peter Loef. Lees verder>

Dit artikel is niet afkomstig van de EF-redactie. Daarom tonen wij slechts een deel van het artikel en linken we direct naar de originele bron.

 

Zie ook het Masterplan Internationale Werknemers van Glastuinbouw Nederland.

 

 

Datum:
Dossier:
Onderwerp:
Arbeidsmigratie