Horst aan de Maas: derde infobeurs Poolse arbeidsmigranten

De derde infobeurs voor Poolse arbeidsmigranten vindt zaterdag 15 oktober van 12.00 tot 17.00 uur plaats in Horst aan de Maas aan de Gasthuisstraat 36. Deze beurs staat in het teken van informatieverstrekking over thema’s waarmee de arbeidsmigrant in het dagelijks leven te maken heeft. Voor het eerst is er nu ook een banenbeurs, waar vraag en aanbod elkaar ontmoeten. De toegang is gratis.

De infobeurs moet Poolse arbeidsmigranten stimuleren en faciliteren om zichzelf te ontwikkelen in de Nederlandse samenleving. Daarbij is deze beurs een kans voor lokale overheden en andere organisaties om op een laagdrempelige manier contact te hebben met de doelgroep en inzicht te krijgen in vraagstukken die hen bezig houdt. Over diverse thema’s wordt informatie verstrekt, bijvoorbeeld huisvesting, onderwijs en belastingen. Instanties presenteren zich, geven informatie en beantwoorden vragen. Lees verder>

Dit artikel is niet afkomstig van de EF-redactie. Daarom tonen wij slechts een deel van het artikel en linken we direct naar de originele bron.

Datum:
Dossier:
Onderwerp:
Arbeidsmigratie, Taal en participatie