Huisvesting vergunninghouders goed op stoom

Deze zomer stopt het Platform Opnieuw Thuis. Dit samenwerkingsverband van het Rijk, VNG, IPO, COA en Aedes ondersteunt gemeenten en corporaties met het huisvesten van vluchtelingen met een verblijfsvergunning. Marco Florijn, ambassadeur van Platform Opnieuw Thuis, blikt terug en kijkt vooruit.

‘We komen goed op stoom met het huisvesten van vergunninghouders. In de eerste twee maanden van dit jaar hebben al ongeveer 7.000 mensen woonruimte gekregen. De cijfers zien er steeds beter uit sinds de tweede helft van vorig jaar. Want gemeenten en corporaties zijn sneller met elkaar gaan schakelen. Gemeenten leverden extra maandrapportages waarin ze bijvoorbeeld informatie gaven over de aantallen alleenstaanden en de mensen die wachten op gezinshereniging. Corporaties passen hun woningaanbod daarop aan. Zo kunnen ze vluchtelingen die wachten op nareizigers tijdelijk samen in een woning onderbrengen. De kamergewijze verhuur maakt dat mogelijk. Ook zien we vaak dat corporaties in een regio goed samenwerken.‘ Lees verder>

Dit artikel is niet afkomstig van de EF-redactie. Daarom tonen wij slechts een deel van het artikel en linken we direct naar de originele bron.

Datum:
Dossier:
Onderwerp:
Vluchtelingen