Initiatiefnemer huisvestingslocatie arbeidsmigranten Woubrugge organiseert inloopavond

Vorige week op 19 september presenteerde de Gemeente Kaag en Braassem het initiatief om aan de Kruisweg te Woubrugge een huisvestingslocatie te realiseren voor arbeidsmigranten, waar op dit moment Goldenway Stables gevestigd is met een paardenstal en manege. Het college van de gemeente Kaag en Braassem heeft laten weten hier positief tegenover te staan. Wel moet het bestemmingsplan nog worden aangepast. Hiermee zullen de gemeenteraad en de Provincie nog dienen in te stemmen.

De initiatiefnemer van het plan, Flexwonen.nu, wil op deze plaats 200 studio’s realiseren. De studio’s zullen beschikbaar zijn voor flexibele werknemers van bedrijven uit de gemeente Kaag en Braassem. Dit zijn veelal arbeidsmigranten, afkomstig uit Midden- en Oost-Europa. Zij zijn vooral werkzaam in sectoren als de tuinbouw, de logistiek en de techniek. Goede huisvesting is essentieel: dit draagt bij aan het geluk, de gezondheid én de productiviteit van de werknemers. Dit komt dus niet alleen de werknemer, maar ook de werkgever ten goede.

In gesprek op inloopavond

Op dinsdag 1 oktober organiseert de initiatiefnemer Flexwonen.nu een informatieve inloopavond waarop zij graag in gesprek gaan met betrokkenen en geïnteresseerden. Verschillende partijen zijn uitgenodigd, zoals de projectontwikkelaar, gemeenteraadsleden, een ervaringsdeskundige en een beheerder van huidige woonlocaties van Flexwonen.nu. Geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd om tussen 17.00-21.00 uur langs te komen in Café Die Twee, Bateweg 78, Woubrugge. Tijdens deze inloopavond is er gelegenheid om vragen te stellen en in gesprek te gaan met de betrokken partijen.

Vormgeving van de locatie

Bij het uiterlijke ontwerp van de huisvestingslocatie is veel aandacht besteed aan de ruimtelijke inpassing met een agrarisch aangezicht, door het uiterlijke kenmerken van een stal te geven. Daarnaast wordt rekening gehouden met veel groenvoorziening. De locatie zal voorzien zijn van gezamenlijke sport- en spelruimtes, parkeergelegenheid die aan het zicht onttrokken is door groenhaagjes, en een fietsenstalling. De werknemers zullen voornamelijk op de fiets naar het werk gaan.

Zelfstandige studio’s

Bij het invulling van de huisvestingslocatie staat de privacy van de bewoners voorop. Daarom is gekozen voor een ontwerp met 200 zelfstandige studio’s van 32m2. Er is beschikking over een eigen douche en toilet, en een eigen keukenblok. De studio’s zijn te bewonen door 1 persoon. De mogelijkheid bestaat om daar nog 1 persoon aan toe te voegen. Dit maakt de studio ideaal voor individuen of een stel.
Flexwonen.nu is een bedrijf, gespecialiseerd in hoogwaardige huisvesting voor arbeidsmigranten. De organisatie maakt zich sterk voor een eerlijk bed voor iedere arbeidsmigrant. Het criterium voor goede huisvesting is simpel: “Ikzelf moet er ook een tijd willen wonen”, zegt Flexwonen.nu directeur Nico Geerlings. Nog te vaak is er sprake van slechte woonomstandigheden voor arbeidsmigranten waarbij de privacy, veiligheid of hygiëne in het geding komt. Flexwonen.nu heeft al verschillende projecten ontwikkeld, waarmee de organisatie een voorbeeld stelt voor andere organisaties.

 

Datum:
Dossier:
Onderwerp:
Arbeidsmigratie