Irenehof in Peel en Maas

irenehof-panningenInitiatiefnemer
Wonen Limburg samen met Neptunus en gemeente Peel en Maas

Aantal huisvestingsplaatsen
48 plaatsen, verdeeld over 20 appartementen: 16 voor maximaal 2 personen en 4 voor maximaal 4 personen.

Doelgroep
Diverse groepen woonurgenten zoals gescheiden mensen, starters en EU-arbeidsmigranten.

 

Korte omschrijving

De Irenehof is een pilot van Wonen Limburg, gemeente Peel en Maas en Neptunus om ervaring op te doen met tijdelijke huisvestingsconcepten. In een sterk veranderende markt is het project een duurzaam en flexibel alternatief voor vaste bouw. De in 2014 geopende accommodatie zal voor ongeveer 10 jaar blijven staan. Door het demontabele karakter kan het gebouw bij veranderende behoefte in de toekomst aangepast en gedemonteerd worden. De Irenehof richt zich op het zogeheten midstay-segment: huisvesting voor maximaal twee jaar.  Het is de bedoeling dat bewoners, die om wat voor reden dan ook snel goede en betaalbare huisvesting zoeken, uiteindelijk doorstromen naar reguliere huisvesting. Daarin worden ze ook actief gestimuleerd. Wonen Limburg is verantwoordelijk voor het beheer. Neptunus ontwikkelde en plaatste het gebouw. Gemeente Peel en Maas zorgde voor de infrastructuur.

Huurprijs
De huurprijs voor een tweekamerappartement (maximaal 2 personen) bedraagt € 443,63 per maand en voor een driekamerappartement (voor maximaal 4 personen) € 570,57 per maand.

Bijzonderheden

  • Een inloopmiddag werd door omwonenden als zeer positief ervaren. Zij waren blij verrast met de uitstraling van het gebouw: zij hadden, gezien het tijdelijke karakter van het gebouw, containers of units verwacht. Een veelgehoorde reactie was: ‘Dit hadden jullie veel eerder moeten doen’;.
  • Het demontabele complex is in 3,5 maand gebouwd. Alle materialen zijn opnieuw te gebruiken;
  • De Irenehof is gebouwd in het nieuwe woongebied Stox gelegen tegen het centrum van Panningen, waarvan ook de overige bouwkavels inmiddels in de verkoop zijn.
Datum:
Dossier:
Onderwerp:
Arbeidsmigratie, Doelgroepen flexwonen