Joep Thšönissen directeur VHA

De Vereniging Huisvesters Arbeidsmigranten (VHA) heeft Joep Thönissen (1952) aangesteld als haar directeur. De VHA is in 2013 opgericht door en voor private huisvesters die zorgen voor een kwalitatief verantwoorde opvang van Oost-Europeanen die tijdelijk in Nederland werkzaam zijn.

Met Joep Thönissen heeft de VHA een directeur in huis die zijn sporen heeft verdiend in zowel de publieke als de private sector. Zo was Thönissen o.a. lid van de directieraad van de provincie Noord-Brabant en directeur van de brancheorganisatie RECRON en had hij zitting in het hoofdbestuur van MKB-NL en de SER.

De huisvesting  van arbeidsmigranten staat als maatschappelijke opgave volop in de belangstelling. De leden van de VHA staan voor kwaliteit en professionaliteit. Het landelijke keurmerk voor huisvesting van arbeidsmigranten (SNF) is binnen de vereniging leidend. De VHA wil met het aantrekken van een directeur een nieuwe stap zetten in de uitbouw van de vereniging tot een professionele brancheorganisatie.

 Joep Thönissen is verheugd met zijn aanstelling: ”Ik zie het als een boeiende uitdaging om de VHA tot een toonaangevende brancheorganisatie te maken. Naast het uitdragen van het belang van het keurmerk huisvesting arbeidsmigranten, zijn het bundelen van kennis en het creëren van gelijkwaardige marktomstandigheden mijn speerpunten de komende tijd.”

Datum:
Dossier:
Onderwerp:
Arbeidsmigratie