Kamers met Kansen 2Live, Den Bosch

 

 

Naam projectKamers met Kansen 2Live
Korte omschrijvingKamers met Kansen 2Live is er voor iedereen met een zorgindicatie / beschikking / verleningsbesluit tussen de 17 en 25 jaar die binnen maximaal twee jaar zelfstandig wil wonen en leven. Maar die dat zelf niet helemaal voor elkaar kan boksen. En die het fijn vindt om begeleid te worden in wonen, leren, werken en ontmoeten. Kamers met Kansen 2Live is gevestigd in het Nemiusklooster. Net als vroeger bestaat het Nemiusklooster nu ook uit twee delen: het Pension en het Klooster. In het Pension zijn twintig mooie kamers gemaakt, waar je kunt wonen. Ook zijn er drie gemeenschappelijke keukens, verschillende toiletten en douches. Daarnaast is er ook een studeerruimte, fitnessruimte en vergader-/eetkamer.
PlaatsDen Bosch
AdresGeert van Woustraat 2, 5212 RK  ‘s-Hertogenbosch
Eigenaar/exploitantWoningcorporatie Zayaz kwam met het plan en heeft de steun gekregen van de gemeente ’s-Hertogenbosch, het Koning Willem I College, Divers, Cello, Weenergroep, Oosterpoort en Juvans.
DoelgroepJongeren 17 – 25 jaar; wonen met begeleiding
Aantal wooneenheden20 kamers
Start2005
Huurprijs€ 460 incl. p.m.
BijzonderhedenNaast het Pension is er het Klooster.  In juni 2016 is de Kloosterhotel de Soete Moeder geopend. Dat is een ‘gewoon’ hotel, maar dan anders. Uniek aan het kloosterhotel is het leer/werkbedrijf dat er onlosmakelijk mee is verbonden. Een leerwerkbedrijf is bedoeld om jonge mensen werkervaring te bieden, gecombineerd met begeleiding en opleiding. Het is bedoeld voor jonge mensen zonder werk en zonder startkwalificatie (een diploma van een beroepsopleiding niveau 2 of diploma HAVO). Ze gaan nauw samenwerken met Kamers met Kansen 2Live.

 

Meer informatie:

 

Datum:
Dossier:
Onderwerp:
Wonen met zorg/begeleiding