Kansrijk Wonen, Nunspeet I

 

Naam projectKansrijk Wonen Nunspeet I
Korte omschrijvingStichting Kansrijk Wonen biedt jongeren die risico lopen te gaan zwerven of dreigen uit te vallen ondersteuning in de vorm van woonruimte, coaching en netwerkondersteuning. De huizen van Kansrijk Wonen zijn te vinden in een aantal gemeenten op de Noord Veluwe. Het zijn gewone huizen in gewone wijken. Hier wonen 4 jongeren. De jongeren beschikken over een eigen zit-slaapkamer. Daarnaast zijn er ruimten voor gezamenlijk gebruik, zoals huiskamer, keuken, sanitair, tuin en schuur.
PlaatsNunspeet
AdresMesdaghout, Nunspeet
Eigenaar/exploitantStichting Kansrijk Wonen
DoelgroepJongeren 17 – 23 jaar, afkomstig uit regio Noord Veluwe;  wonen met begeleiding
Aantal wooneenheden4 kamers + gezamenlijke ruimten
Start
Huurprijs
BijzonderhedenJongeren wonen met vier personen in een huis. Drie jongeren zijn bewoners die ondersteuning nodig hebben en de vierde bewoner is een hoofdbewoner die een voorbeeldfunctie heeft. De jongeren die in een huis van Kansrijk Wonen verblijven, hebben moeite om mee te doen in de samenleving vanwege relationele, financiële en/of psychosociale problemen. Meestal hebben deze jongeren geen indicatie maar dreigen zij zonder coaching verder in problemen te komen. Door de preventieve aanpak krijgen jongeren de kans om in een vroeg stadium hun problemen de baas te blijven en weer te gaan geloven in eigen kunnen.

Door de Eigen Kracht benadering behoudt de jongere zelf de regie en is het netwerk van familie en vrienden actief betrokken bij de oplossingen voor de ontstane problemen. Het uiteindelijke doel van Kansrijk Wonen is dat de jongere na gemiddeld 12 tot 18 maanden weer optimaal kan meedoen in de maatschappij.

 

Meer informatie:

 

Datum:
Dossier:
Onderwerp:
Wonen met zorg/begeleiding