Kansrijk Wonen, Nunspeet II

 

Naam projectKansrijk Wonen Nunspeet II
Korte omschrijvingStichting Kansrijk Wonen biedt jongeren die risico lopen te gaan zwerven of dreigen uit te vallen ondersteuning in de vorm van woonruimte, coaching en netwerkondersteuning. De huizen van Kansrijk Wonen zijn te vinden in een aantal gemeenten op de Noord Veluwe. Het zijn gewone huizen in gewone wijken. Vanaf juni 2013 is dit huis geopend. Inmiddels wonen er 3 jongeren die samen vormgeven aan het samenleven. Het is mooi om te zien hoe ze samen een mooie en gezellige woonplek gecreëerd hebben.
PlaatsNunspeet
AdresThorbeckestraat, Nunspeet
Eigenaar/exploitantStichting Kansrijk Wonen
DoelgroepJongeren 17 – 23 jaar, afkomstig uit regio Noord Veluwe; wonen met begeleiding
Aantal wooneenheden4
StartJuni 2013
Huurprijs
BijzonderhedenJongeren wonen met vier personen in een huis. Drie jongeren zijn bewoners die ondersteuning nodig hebben en de vierde bewoner is een hoofdbewoner die een voorbeeldfunctie heeft. De jongeren die in een huis van Kansrijk Wonen verblijven, hebben moeite om mee te doen in de samenleving vanwege relationele, financiële en/of psychosociale problemen. Meestal hebben deze jongeren geen indicatie maar dreigen zij zonder coaching verder in problemen te komen. Door de preventieve aanpak krijgen jongeren de kans om in een vroeg stadium hun problemen de baas te blijven en weer te gaan geloven in eigen kunnen.

Door de Eigen Kracht benadering behoudt de jongere zelf de regie en is het netwerk van familie en vrienden actief betrokken bij de oplossingen voor de ontstane problemen. Het uiteindelijke doel van Kansrijk Wonen is dat de jongere na gemiddeld 12 tot 18 maanden weer optimaal kan meedoen in de maatschappij.

 

Meer informatie:

 

Datum:
Dossier:
Onderwerp:
Wonen met zorg/begeleiding