Lelystad: voorbereidingen bouw verplaatsbare woningen in Campusgebied gestart

Centrada gaat onder de naam ‘Wonen bij LARS’ 152 verplaatsbare woningen realiseren in Campus Zuid (naast Palazzo). Deze plannen werden eerder al aangekondigd. Op dinsdag 28 april jl. heeft de gemeenteraad officieel met het plan ingestemd. De woningen moeten gaan voorzien in de huisvestingsbehoefte van diverse aan Lelystad gebonden sociale doelgroepen. De woningen worden naar verwachting nog dit jaar opgeleverd.

n Lelystad kunnen naast reguliere woningzoekenden ook andere doelgroepen steeds minder snel een woning vinden. Dat geldt bijvoorbeeld voor mensen die vanwege scheiding of anderszins met spoed een andere woning nodig hebben. Deze mensen zijn vaak aangewezen op kamerverhuur. Omdat de gemeente actief aan het handhaven is op illegale kamerverhuur en de daaruit voortvloeiende overlast, is de behoefte om alternatieve huisvesting te realiseren groot. Lees verder>

Dit artikel is niet afkomstig van de EF-redactie. Daarom tonen wij slechts een deel van het artikel en linken we direct naar de originele bron.

Datum:
Dossier:
Onderwerp:
Doelgroepen flexwonen