MYinfoNL; de informatieapp voor arbeidsmigranten (en Oekraïners) is nu beschikbaar!

Het Aanjaagteam o.l.v. Emile Roemer deed veel aanbevelingen om de positie van arbeidsmigranten te verbeteren. Goede informatie over werken en wonen in Nederland is essentieel. Veel gemeenten willen daar aan werken, maar de uitvoering is best lastig. Hoe richt je de informatievoorziening laagdrempelig, volledig, aantrekkelijk en betaalbaar in? Hét antwoord op deze vragen is de MYinfoNL-app, die door het Expertisecentrum Flexwonen samen met techbedrijf BookThat is ontwikkeld, in goede samenwerking met het ministerie van SZW.

Arbeidsmigranten krijgen via de MYinfoNL-app toegang tot alle relevante informatie over wonen, werken en leven in de gemeente waar zij (gaan) verblijven. Dat alles in hun eigen taal (waaronder Oekraïens). De app is ontwikkeld en getest door de gemeente Waalwijk, enkele werkgevers én arbeidsmigranten. Meer informatie en een demo vindt u op www.myinfonl.nl. Alle gemeenten kunnen er vanaf nu gebruik van maken en daarbij ook samenwerken met lokale werkgevers en huisvesters.

In januari organiseert het Expertisecentrum Flexwonen i.s.m. de gemeente Waalwijk, het ministerie van SZW en Book That een webinar. Nadere informatie volgt.

 

Zie ook: Gemeente Waalwijk helpt arbeidsmigranten op weg met app

Datum:
Dossier:
Onderwerp:
Arbeidsmigratie