Barli

Bij Barli laten we zien dat bouwen efficiënter en duurzamer kan, waardoor wonen betaalbaarder wordt. Wij noemen dat: bouwen met blijvende waarde. Ruim 30 jaar geleden waren we als pionier in prefab bouwen al een vernieuwer in de branche. En dat zijn we nog steeds. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een van de toonaangevende modulaire houtbouwers van Nederland.

We produceren jaarlijks ruim 700 tijdelijke en permanente woningen, die voor 95% kant-en-klaar vanuit onze woningfabriek in Uden (32.000 m2) naar projecten in het hele land gaan. We bouwen binnen, onder geconditioneerde omstandigheden. Goed voor de woning, voor onze medewerkers én voor het milieu. We kiezen bewust voor materialisering met minimale milieubelasting. We gebruiken enkel hout dat uit duurzaam beheerde bossen afkomstig is. Hout is een biobased en hergroeibaar materiaal waarmee we de keten zoveel mogelijk in tact houden. Bovendien slaat hout CO2 op en brengt het de natuur terug in de gebouwde omgeving.

 

Barli Base: kneedbaar woningconcept

De basis van de woningen is ons ‘kneedbare’ modulaire Barli Base-woonconcept. Een herhaalbare oplossing die zich bovendien in de praktijk al ruimschoots heeft bewezen. Met ons woningconcept Barli Base hebben we voor tientallen woningcorporaties in het land flexwoning-projecten gerealiseerd voor woonurgenten. Grondgebonden, gestapeld, vrijstaand, geschakeld. Altijd op maat afgestemd op het budget en de woonwensen van opdrachtgever en bewoners.

Het vaste vertrekpunt van ons woningconcept zijn drie woningtypes :

  • Barli Base STUDIO (vanaf 32m2)
    aanpasbaar tot appartement (vanaf 40m2) met afzonderlijke slaapkamer of slaapkamers in een of twee modulaire elementen. Zowel in galerij als corridor-opzet.
  • Barli Base DUO (grondgebonden in twee bouwlagen, vanaf 50m2)
    met 1 of 2 slaapkamers, met name geschikt voor een 1- en 2-persoonshuishoudens
  • Barli Base FAMILY (grondgebonden in twee of drie bouwlagen, vanaf 85m2)
    met 2 of 3 slaapkamers, met name geschikt voor gezinnen.

Bekijk hier onze video over ons modulaire woningconcept Barli Base

 

Modulair maatwerk

De kracht van ons modulaire woningconcept is dat het enorm veel flexibiliteit en maatwerkmogelijkheden biedt, onder meer in materiaalkeuze, indeling en afwerking. Op die manier kan per project ingespeeld worden op wensen van bewoners of opdrachtgever én de eigenheid van locatie.

Deze woningtypes kennen niet alleen complete en efficiënt ingedeelde plattegronden, maar zijn ook volledig doordacht op het gebied van techniek en installaties. Afhankelijk van het ambitieniveau van de opdrachtgever of locatie specifieke eisen kan het energieconcept daarop worden aangepast, bijvoorbeeld energielabel A en volledig BENG-proof. Ongeacht of de woningen een tijdelijke bestemming hebben of niet, ze voldoen altijd aan de permanente bouwkundige kwaliteitseisen.

Onze verplaatsbare modulaire woningen kennen een hoge kwaliteitsstandaard, energetische prestaties en voldoen aan alle voorschriften, richtlijnen en eisen van het bouwbesluit. De woningen kennen bovendien hoge circulaire waarde: ze zijn volledig demontabel en herplaatsbaar.

   

Versnellen

Dankzij ons slimme geïndustrialiseerde prefab-productieproces kunnen we versnellen én betaalbaar bouwen. We starten de samenwerking graag zo vroeg mogelijk in het proces, zodat we snel inzicht kunnen geven in de mogelijkheden en onmogelijkheden, ook in prijs. Daarbij werken we intensief samen met de opdrachtgever en met partners als duurzaamheidsadviseurs, architecten, stedenbouwkundigen, landschapsarchitecten, gemeenten en bewoners. Zo zijn we in staat om het project snel van initiatief naar bouwvergunning en productie te brengen. We kunnen snel inzicht geven in de haalbaarheid van het plan en we ontzorgen onze opdrachtgevers in het gehele proces: van schets tot sleutel.

Barli Base is dé basis voor elke huisvestingsopgave. Een zeer kneedbaar woningconcept waarmee we bewijzen dat het kán: duurzamer en efficiënter bouwen, waardoor we samen met opdrachtgevers betaalbare woningen realiseren!

   


Contactgegevens

Jelle Smeehuijzen
0413 - 25 50 99
Jagersveld 6
5405 BW   Uden

Eigen bedrijfsprofiel

Dit bedrijfsprofiel is tot stand gekomen in samenwerking met Flexwonen.nl. wilt u meer informatie over de bedrijfsprofielen, neem dan contact met ons op.