Finch Buildings

Wij bouwen modulaire gebouwen van kwalitatief hoogwaardig duurzaam hout die zich laten aanpassen aan de omgeving en de omstandigheden. Met een korte bouwtijd en in zijn totaliteit verplaatsbaar.  

 

Duurzaam vastgoed

Finch Buildings maakt gezond, duurzaam vastgoed dat zo flexibel is als lego. Modulaire gebouwen die zich kunnen aanpassen naar de omgeving en omstandigheden. Van studentenhuisvesting tot hotels en van zorg tot huisvesting van vergunninghouders, het modulaire systeem maakt het mogelijk om verschillende gebouwen te realiseren die allemaal gebaseerd zijn op een enkele module. We kunnen op korte termijn grotere aantallen modules leveren.

finch-buildings1 finch-buildings2

De modules worden gemaakt met biobased materialen (massief hout). Alles is ontworpen met een nieuw leven indachtig – de gebouwen zelf, de module, het interieur en de materialen – daarmee is Finch Buildings dus volledig circulair. Dit kunnen we ook economisch inzetten door gegarandeerde restwaarde. Met het leasefonds als creatieve financiering maken we wonen tot dienst. Onze modules zijn een CO2 buffer, onder andere daarmee creëren we een ecologische meerwaarde.

finch-buildings3 finch-buildings4

Door hoge prestaties, uitgangspunten die verder gaan dan het bouwbesluit en eenvoudige aanpasbaarheid kunnen de gebouwen zowel tijdelijk als permanent worden ingezet. Door een uitmuntende score op het gebied van energiezuinigheid, beperkt benodigd onderhoud komen de total cost of ownership uit onder die van andere modulaire concepten. Dit terwijl er veel meer kwaliteit wordt geleverd.

 

Verschillende functies

finch-buildings5

 

Green Challenge 2015

finch-buildings6

Finch Buildings was een van de 25 genomineerden voor de Postcode Lotery Green Challenge 2015. Dit is de grootste jaarlijkse internationale wedstrijd op het gebied van duurzaam ondernemen.

 

COA competitie a Home away from Home

finch-buildings7

Uit 361 inzendingen won Finch Buildings onder de teamnaam ‘Evolutionary wooden houses’ in de categorie nieuwbouw. Dit met een lovend jury rapport waarbij de kwaliteit en inzetbaarheid onderstreept werden: “Het is een mooie oplossing, die echt een aanwinst is voor veel verschillende omgevingen. Hoewel de units tijdelijk kunnen worden geplaatst, kunnen ze volgens de jury evengoed permanent ingezet worden, omdat ze zo goed en mooi zijn dat ze altijd wel een gebruiker zullen vinden.”


Contactgegevens

Jurrian Knijtijzer
+31 (0)6 23731863
Geuzenstraat 49-I
1056 KB   Amsterdam

Eigen bedrijfsprofiel

Dit bedrijfsprofiel is tot stand gekomen in samenwerking met Flexwonen.nl. wilt u meer informatie over de bedrijfsprofielen, neem dan contact met ons op.