FlexwonenNH

FlexWonen NH ziet in Noord-Holland veel leegstaande panden terwijl aan de andere kant veel jongeren en spoedzoekers op zoek zijn naar (tijdelijke) woonruimte. FlexWonen NH combineert die twee problemen en biedt een antwoord in huisvesting van verschillende doelgroepen waaronder jongeren, spoedzoekers en statushouders. FlexWonen NH is in 2016 gestart met het beheren en verhuren van woonruimte in onder meer leegstaande kantoren, scholen en verzorgingstehuizen. Inmiddels zijn er twaalf locaties in o.a. Alkmaar, Limmen, Heiloo, Castricum, Langedijk, Hoofddorp en Nieuw- Vennep in beheer met ruim 350 wooneenheden.

Wat bieden wij aan en aan wie?

Wij verzorgen samen met moederbedrijf Rotteveel M4 het gehele traject vanaf het vinden van geschikte locaties, buurtparticipatie, het daadwerkelijk plaatsen van de woningen of het aanpassen van het pand en vervolgens het volledige beheer ter plaatse. Eén partij voor het hele traject van A tot Z! Wij onderscheiden ons door niet alleen technisch en administratief beheer aan te bieden maar juist ook sociaal beheer. Onze opdrachtgevers zijn investeerders, gemeenten maar ook particuliere eigenaren die tijdelijke invulling nodig hebben.

 

Hoe verhuren wij?

Wij verhuren meestal op basis van de Leegstandswet. Doordat huurders daarmee beperkte huurbescherming hebben, is het voor eigenaren aantrekkelijker geworden om (tijdelijk) huurders te plaatsen. Als er een nieuwe invulling is voor het pand worden de huurovereenkomsten opgezegd en dienen de huurders binnen 3 maanden het pand te verlaten. Uiteraard denken wij mee in het bieden van vervangende woonruimte voor de huurders op andere locaties die wij in beheer hebben.

 

Tijdelijke huurovereenkomsten

Ook verhuren wij op basis van tijdelijke huurovereenkomsten. De tijdelijke huurovereenkomst voor zelfstandige woonruimte kan voor maximaal twee jaren worden aangegaan, terwijl voor onzelfstandige woonruimte een maximale duur van vijf jaren geldt.

 

Doorlooptijden van locaties

De locaties die wij verhuren zijn beschikbaar vanaf circa 1 jaar t/m een looptijd van 15 jaar. Afhankelijk van de beschikbare periode kijken we samen naar wat de beste invulling is voor het pand of stuk grond. Bij braakliggende grond kunnen wij modulaire woningen plaatsen.

 

Pilot Ministerie van Binnenlandse Zaken en Gemeente Castricum

In november 2021 is onze eerste locatie met woonunits in Castricum geopend. Het betreft 47 zelfstandige woonunits waarmee onder anderen spoedzoekers, jongeren en vergunninghouders aan een tijdelijke betaalbare woonruimte geholpen zijn. Dit project is onderdeel van de “Pilot Flexwonen” waar een aantal gemeenten in Nederland aan mee doen. Het project in Castricum is het 1e project in Nederland wat is gerealiseerd binnen deze pilot.

Heeft u een pand of braakliggend stuk grond en bent u benieuwd naar hoe wij dit zouden kunnen aanpakken? Neem contact op en wij denken graag met u mee!


ContactgegevensViktor Rotteveel
Manager Flexwonen NH
072-5410948
Robijnstraat 30
1812 RB   Alkmaar

Eigen bedrijfsprofiel

Dit bedrijfsprofiel is tot stand gekomen in samenwerking met Flexwonen.nl. wilt u meer informatie over de bedrijfsprofielen, neem dan contact met ons op.