Lento

Lento is het huisvestingsplatform voor internationale medewerkers waar wooncontracten los staan van werkcontracten. Wij verbinden internationale medewerkers, werkgevers en woningaanbieders.

Over ons

In Nederland werken tienduizenden internationale medewerkers. Ze werken hard, maar het valt voor hen vaak niet mee om een fatsoenlijke plek te vinden om te wonen. Met Lento.eu gaan we dit veranderen. Via Lento regelen ze geheel zelfstandig hun huistvesting. Daarnaast maken verhuurders, maar ook grote werkgevers en uitzendbureaus gebruik van Lento.eu om scheiding van wonen en werken door te voeren. Zo voorkomen we misstanden, uitbuiting en onveilige huisvesting.

De USP’s van Lento:

 

1. Wonen & werken gescheiden

Via Lento wordt het wooncontract (logies, huur bepaalde tijd en huur onbepaalde tijd) ontkoppeld van het arbeidscontract.

 

2. Transparantie over huisvesting 

Het aanbod van accommodaties op Lento is voorzien van foto’s, prijsinformatie en alle andere kenmerken overeenkomstig SNF/AKF.

 

3. Zelfbeschikking medewerker

Na online identificatie door Lento tekent de internationale medewerker online een digitaal wooncontract in zijn/haar eigen taal.

 

4. Eerlijk contract

Lento.eu maakt het proces van contracteren voor alle partijen eenvoudig. Lento.eu werkt met standaardcontracten die het arbeidscontract en het huurcontract ontkoppelen. Hierdoor leidt de beëindiging van het arbeidscontract er niet langer toe dat de internationale medewerker direct de woning moet verlaten. Dat vinden we wel zo eerlijk.

 

5. Meertalige ondersteuning

Lento.eu is beschikbaar in de talen Engels, Pools, Bulgaars, Roemeens en Nederlands. De contracten worden in de eigen taal aangeboden. Hierdoor wordt werken in Nederland aantrekkelijker voor internationale medewerkers, die we gezien de krapte op de arbeidsmarkt hard nodig hebben. Als zij hier niet fatsoenlijk kunnen wonen, dan komen mensen ook niet hierheen om hard te werken.

 

6. Compliant

Lento.eu helpt werkgevers goed voor hun internationale medewerkers te zorgen door ze te voorzien van fatsoenlijke woonruimte die voldoet aan de geldende normen.

 

7. Ontzorgen van verhuur

Lento.eu geeft verhuurders de mogelijkheid op een eenvoudige wijze direct te verhuren aan de consument en verzorgt daartoe alle administratieve handelingen inclusief het innen van de huur. Ook grote werkgevers en uitzendbureaus kunnen gebruik maken van Lento.eu en de scheiding van wonen en werken doorvoeren waarbij het mogelijk is om het platform te koppelen aan de eigen systemen.

 

Heb je een vraag voor ons? Neem contact op met ons op!

Heb je een vraag over je account, ons platform, een vraag voor onze Salesafdeling of iets heel anders, neem dan contact met ons op via deze link of de gegevens in de rechterkolom. Of check onze Veel gestelde vragen, hier vind je misschien al snel het antwoord dat je zoekt. We nemen binnen een werkdag contact met je op. Onze klanten zijn voor ons het allerbelangrijkste, we horen graag van je.


ContactgegevensRobert Kurzak
+31 0478 788 254
 

Eigen bedrijfsprofiel

Dit bedrijfsprofiel is tot stand gekomen in samenwerking met Flexwonen.nl. wilt u meer informatie over de bedrijfsprofielen, neem dan contact met ons op.