Neptunus

Met bijna 80 jaar ervaring is Neptunus dé specialist in demontabel bouwen. Door het uitgebreide productprogramma, de eindeloze mogelijkheden en onze expertise bent u altijd verzekerd van de juiste oplossing voor uw huisvestingsvraagstuk. En daar draait het om.

Waarom demontabel bouwen?

De gebouwen van Neptunus zijn snel leverbaar, binnen no-time gebouwd en volledig demontabel. Al naar gelang uw behoefte. Zo kunt u kiezen voor enkele maanden of zelfs voor wel 20 jaar. Gehuurd, gekocht of zelfs geleased. En het woord zegt het al: demontabel. Wanneer u de ruimte niet meer nodig heeft, wordt het gebouw gedemonteerd en eventueel verplaatst. Alle materialen zijn herbruikbaar. Dat betekent de eigenschappen en voordelen van onroerend goed, maar dan zonder de risico’s en mét optimale duurzaamheid en flexibiliteit. Dat is roerend goed.

Flexolution

De Flexolution is een ingenieus, modulair en demontabel gebouw. De Flexolution voldoet als eerste demontabel gebouw aan de richtlijnen van het Bouwbesluit. Zowel qua uitstraling als statische en thermische eigenschappen is het gebouw niet meer te onderscheiden van vaste, permanente bouw. De Flexolution is zelfs gewaardeerd met energielabel A. Het door Neptunus ontwikkelde bouwsysteem biedt dan ook de ideale mix tussen vaste en demontabele -flexibele- bouw. De Flexolution biedt u maximale flexibiliteit: niet alleen in oppervlakte en gebruiksperiode, maar ook in design & uitvoering.

Neptunus neptunus2 Neptunus

Flex2Home

De Flex2Home is een nieuw ontwikkeld product en toevoeging aan de succesvolle demontabele gebouwen reeks. Dit geheel modulaire en 100% demontabele gebouw is zeer geschikt als accommodatie voor woonurgente groepen zoals arbeidsmigranten en studenten, als tijdelijk schoolgebouw of kinderdagverblijf. De Flex2Home wordt binnen enkele weken gebouwd en is tevens eenvoudig te demonteren en verplaatsen. Evenals de Flexolution voldoet de Flex2Home aan de in Europa gestelde bouwnormen.

neptunus4 neptunus5

Voorbeeldproject: Irenehof in Panningen

Irenehof is een pilot project van Neptunus, Wonen Limburg en Gemeente Peel en Maas. De accommodatie zal ongeveer 10 jaar blijven staan. Door het demontabele karakter is het project toekomstproof: bij veranderende behoefte kan het gebouw aangepast of gedemonteerd worden. Daarbij zijn de materialen herbruikbaar en alle materialen recyclebaar.

neptunus6

Doelgroep Irenehof

De zestien 2-kamerappartementen en vier 3-kamerappartementen zijn bedoeld voor een mix van doelgroepen die op korte termijn en voor een bepaalde tijd woonruimte zoeken. Denk bijvoorbeeld aan mensen die hun woning hebben verkocht en tijdelijk andere woonruimte nodig hebben, ex-studenten die na hun studie tijdelijke woonruimte zoeken, of tijdelijke arbeidskrachten die hier langer dan zes maanden verblijven en gedurende de wachttijd voor een reguliere huur- of koopwoning huisvesting nodig hebben.

Het gebouw is ook van een duurzame en ecologische grondisolatie voorzien in de vorm van een schelpenlaag welke zorgt voor optimale isolatie. Buiten deze ecologische isolatiematerialen, wordt er juist ook optimaal gebruik gemaakt van natuurlijke energiebronnen: het tijdelijke gebouw is uitgerust met zonnepanelen. Irenehof kan als een voorbeeldproject worden gezien: duurzaamheid en flexibiliteit in optima forma. Het project was genomineerd voor de Flexwonenprijs 2015 en kreeg een eervolle vermelding.

 


ContactgegevensLeon Brouwer
+31 (0)77 4622444
Neptunuslaan 2
5995 MA   Kessel

Eigen bedrijfsprofiel

Dit bedrijfsprofiel is tot stand gekomen in samenwerking met Flexwonen.nl. wilt u meer informatie over de bedrijfsprofielen, neem dan contact met ons op.