Platform 3D-Modulaire Woningbouw

Het Platform 3D-Modulaire Woningbouw wil de modulaire woningbouw in Nederland de plek te geven die hij verdient.

Modulair bouwen zit in de lift. Het slechte imago waarin termen als tijdelijke woningen of zelfs containerwoningen werden gebruikt begint langzaamaan te verdwijnen. Er zijn inmiddels veel koplopers bij gemeenten, corporaties en andere opdrachtgevers die zien dat de kwaliteit sterk is toegenomen, dat er kansen voor duurzame en circulaire woningen liggen en dat er een alternatief is voor de faalkosten en kostenstijgingen in de traditionele bouw.

 

Het Platform is een initiatief van Expertisecentrum Flexwonen en Watkostdebouwvaneenhuurwoning in samenwerking met een aantal modulaire bouwers: Barli, Daiwa Modular House Europe, De Meeuw/NEZZT, Hodes Huisvesting en Ursem Modulaire Bouwsystemen. Doel van het platform is om producenten, afnemers, beleidsmakers en onderzoekers aan het woord te laten over deze interessante ontwikkelingen. Het staat open voor iedereen die meer weet of wil weten over modulaire bouw. Producenten, die aan zekere kwaliteitseisen voldoen, kunnen er hun producten, maar ook hun visie, hun bedrijf en hun werkwijze presenteren.

 

Vanuit het platform worden ook fysieke themabijeenkomsten georganiseerd, waar producenten en afnemers elkaar tegenkomen. Soms doen we dat bij één van de producenten in huis, om ook te kunnen zien hoe zulke woningen in de fabriek gemaakt worden. Soms bekijken we op locatie de resultaten in gerealiseerde projecten. Soms doen we dat over de grens.


Contactgegevens

 
info@modulairewoningbouw.nl

Eigen bedrijfsprofiel

Dit bedrijfsprofiel is tot stand gekomen in samenwerking met Flexwonen.nl. wilt u meer informatie over de bedrijfsprofielen, neem dan contact met ons op.