Stichting ARKA/Servicepunt in Meterik

In het gemeenschapshuis te Meterik is een servicepunt ingericht waar Poolse mensen informatie kunnen krijgen over allerlei zaken. Wonen, werken, inschrijving BRP, maatschappelijk werk, zorg, onderwijs, enzovoort.

De Stichting ARKA zet zich in voor het welzijn van de Oost-Europese, voornamelijk Poolse, arbeidsmigranten die in de regio Noord- en Midden Limburg zijn gevestigd. Het bestuur wordt daarin ondersteund door een actieve werkgroep die bestaat uit Poolse personen die al langer in Nederland wonen en werken.

De stichting is in 2006 gestart op initiatief van de gemeente Horst aan de Maas, met steun van het bedrijfsleven en de provincie Limburg, via een Leader+ subsidie. De stichting ARKA (werkgroep) organiseert sociaal-culturele activiteiten in de regio Noord-Limburg. Voor de realisatie van haar doelstellingen werkt de Stichting ARKA samen met de Poolse parochie H. Faustyna Kowalska waarvan de pastorie in Meterik is gevestigd. Deze parochie vervult een belangrijke functie binnen de provincie Limburg en Zuidoost Brabant. (tel.: 077-3988600, e-mailadres: bmschr@planet.pl)


Contactgegevens

Mevr. Krystyna Górska
06-20409027