Nijmegen: Magic Mix in verzorgingshuis Nijevelt

Het gedeeltelijk leegstaande verpleeghuis Nijevelt in Nijmegen wordt in 2021 gesloopt. Om die tijd te overbruggen stelt stichting De Waalboog (eigenaar van het pand), één verdieping beschikbaar voor de huisvesting van twintig alleenstaande vergunninghouders. De verdieping is bestemd voor een gemêleerde groep vergunninghouders met affiniteit voor ouderen en zorg. Woningbouwstichting De Gemeenschap huurt de etage van De Waalboog en is verantwoordelijk voor het beheer.

Magic Mix Nijevelt

Verbouwing

Om de verdieping prettig bewoonbaar te maken voor de vergunninghouders, organiseerde De Gemeenschap een verbouwing. Om af te mogen wijken van het bestemmingsplan werd een omgevingsvergunning aangevraagd. De Omgevingsdienst Regio Nijmegen verleende deze vergunning. Er zijn achttien van de vierentwintig zorgwooneenheden verbouwd tot eenpersoonskamers van 16m2 met toilet en douche. Lees verder>

Dit artikel is niet afkomstig van de EF-redactie. Daarom tonen wij slechts een deel van het artikel en linken we direct naar de originele bron.

Datum:
Dossier:
Onderwerp:
Doelgroepen flexwonen