Noord-Limburg zet als eerste regio informatie-app voor arbeidsmigranten in

Tijdens de regionale beurs voor Arbeidsmigranten op 2 september in Horst, lanceerden de wethouders Rob Wanten van Peel en Maas, Roy Bouten van Horst aan de Maas, Jacques Smeets van Venlo en Wim De Schryver van Venray op feestelijke wijze een informatie-app voor arbeidsmigranten. Op deze wijze wil de regio arbeidsmigranten helpen om hun weg beter te vinden in onze samenleving.

De zogeheten MYinfoNL-app is een belangrijk middel om de positie van arbeidsmigranten te verbeteren. Via deze app krijgen zij informatie over hun rechten en plichten in Nederland. Maar ook worden arbeidsmigranten wegwijs gemaakt in hun eigen gemeente. De opgenomen informatie wordt in 16 talen aangeboden.

 

De informatie-app is ontwikkeld en uitgebreid getest in de gemeente Waalwijk. De regio Noord-Limburg is de eerste regio die de app gaat inzetten. Volgens Johan van der Craats van het Expertisecentrum Flexwonen en initiatiefnemer van de app, is de belangtelling groot. ‘Emile Roemer benadrukte nog niet zo lang geleden dat de positie van arbeidsmigranten snel moet worden verbeterd. Dat betekent in ieder geval dat arbeidsmigranten op een laagdrempelige manier toegang moeten krijgen tot goede en betrouwbare informatie. Daarbij kan de MYinfoNL-app een belangrijke rol spelen.’

Meer informatie over de MYinfoNL-app>

 

Lees ook:

Datum:
Dossier:
Huisvesting arbeidsmigranten
Onderwerp:
Arbeidsmigratie, Draagvlak en communicatie, Taal en participatie