Noordwijkerhout: de Trampoline op 30 juni geopend

De tijdelijke huisvesting voor arbeidsmigranten aan de Schippersvaartweg in Noordwijkerhout is gereed. Donderdag 30 juni is het pand feestelijk geopend door de Noordwijkerhoutse wethouders Knapp en de Jong. Soepel samenspel tussen initiatiefnemer Flexible Human Services, verantwoordelijken voor de bouw onder leiding van huisvester Flexwonen.nu en gemeente Noordwijkerhout heeft ervoor gezorgd dat de Trampoline in korte tijd gerealiseerd is.

brochure De Trampoline

Vanaf 1 juli worden de 72 units bewoond door maximaal 144 arbeidsmigranten, waarmee ongewenste woonsituaties elders worden opgeheven. Hiermee is de Trampoline een van de eerste voorbeelden van uitvoering van de gezamenlijk gemaakte afspraken tusssen gemeenten, huisvesters en werkgevers in het kader van huisvesting van arbeidsmigranten. De huisvesting is in overeenstemming met het bestemmingsplan.

trampoline1

Elke unit wordt volledig ingericht voor twee personen en is voorzien van eigen keukenblok en badkamer. Op het terrein zijn voldoende parkeerplaatsen, is een ruime fietsenstalling en een sportveldje aangelegd. De beheerder van de Trampoline woont met zijn gezin op het terrein en is 24/7 aanspreekpunt voor de bewoners en de omgeving.

Springplank

De naam De Trampoline komt van het Poolse Trampolina dat springplank betekent. ”Jonge, ambitieuze hardwerkende mensen willen wij graag een springplank naar succes bieden”, zegt Nico Geerlings, directeur van Flexwonen.nu. ”We doen er alles aan deze mensen een ’thuisgevoel’ te geven, waarin huisvesting heel belangrijk is. Want dat zorgt onder andere voor gezonde en gelukkige mensen, die harder werken, beter presteren en prettiger gezelschap zijn. Zo kan er een samenleving ontstaan waar men in goede harmonie met de omgeving samenleeft.”

Datum:
Dossier:
Onderwerp:
Arbeidsmigratie