Noordwijkse spoedzoekers komen in actie

Cindy van Wieringen en Charlotte Meiland uit Noordwijkerhout zetten al enkele maanden de lokale politiek in de gemeente Noordwijk onder druk. Zij verlangen dat die nu eindelijk iets doet aan hun huisvestingsprobleem.

Cindy en Charlotte, beide gescheiden vrouwen met een kind in de puberleeftijd hebben al twee keer ingesproken in de gemeenteraad en vragen opnieuw aan de politiek: Wat gaat u NU als gemeente doen voor de spoedzoeker? Ze vroegen zich hardop af of de politiek van Noordwijk, de urgentie van hun zaak wel begrepen heeft.

Inmiddels hebben de dames ook gesprekken gevoerd met Woningstichting Padua, is er een facebookpagina geopend waar ze veel steun voor hun actie ontvangen en zullen zij binnen kort te zien zijn in het TV programma “de Monitor”. De lokale partij NZLokaal inventariseert inmiddels de behoefte aan tijdelijke betaalbare woonruimte voor spoedzoekers in Noordwijk.

Ga hier naar:

Beelden van de commissie vergadering van 3 maart jl. (vanaf minuut 18:45)

De facebookpagina ‘Spoedzoekers woningmarkt Noordwijk / Noordwijkerhout / De Zilk’

Expertisecentrum Flexwonen maakte vorig jaar de publicatie 10 Spoedzoekers aan het woord, waarin ook al enkele spoedzoekers uit deze regio aan het woord kwamen.

Datum:
Dossier:
Onderwerp:
Beleid, Doelgroepen flexwonen, Draagvlak en communicatie