Nuenen presenteert kosten woonunits vluchtelingen

Tijdelijke huisvesting die in Nuenen nodig is voor vluchtelingen gaat de gemeente bijna een half miljoen euro kosten. Het bedrag is gebaseerd op één locatie die tien jaar bewoond blijft, aldus het college van B en W.

Voor de realisatie van de tijdelijke woningen is 300.000 euro nodig, onder andere voor de infrastructuur op de locatie die in juli wordt gekozen. En met 100.000 euro worden de tekorten aangevuld bij de woningcorporatie die de huizen gaat verhuren. Voor verbetering van de inburgering trekt de gemeente 50.000 euro uit.

Het college van B en W heeft de berekening gemaakt terwijl nog niet duidelijk is wie de semipermanente huizen gaat bouwen, hoe ze eruit zien en waar ze komen. De wethouders Caroline van Brakel (CDA) en Martien Jansen (W70) gaan ervan uit dat het bedrag waar de gemeenteraad toestemming voor moet geven voldoende is. ,,We hebben een goede opsomming gemaakt’’, aldus Van Brakel. Lees verder>

Dit artikel is niet afkomstig van de EF-redactie. Daarom tonen wij slechts een deel van het artikel en linken we direct naar de originele bron.

Datum:
Dossier:
Onderwerp:
Vluchtelingen