Ondernemersverenigingen in Medemblik pleiten voor meer slaapplekken arbeidsmigranten

In Medemblik zijn zes locaties in beeld voor de huisvesting van arbeidsmigranten, waarvan er maximaal twee uiteindelijk worden ingericht. Een gemiste kans, vinden ondernemersverenigingen. In een brief aan de gemeente pleiten zij voor grootschalige complexen en rekenen op politieke scherpte. "Zet alle geschikte locaties in en verhoog het aantal slaapplekken."

Ze zijn niet meer uit Medemblik weg te denken. Honderden buitenlandse werknemers, arbeidsmigranten in jargon, uit voornamelijk Bulgarije, Hongarije, Polen en Roemenië komen jaarlijks deze kant op voor seizoenswerk. In Medemblik liggen de banen vaak voor het oprapen. Grote logistieke bedrijven als de Action, Paul Jong en Hessing, alle drie gevestigd in Zwaagdijk-Oost, kunnen niet zonder deze buitenlandse werknemers. Maar ook in de bouw, denk aan de aanleg van glasvezel, en zorg zijn zij meer dan welkom. Lees verder>

Dit artikel is niet afkomstig van de EF-redactie. Daarom tonen wij slechts een deel van het artikel en linken we direct naar de originele bron.

Datum:
Dossier:
Huisvesting arbeidsmigranten
Onderwerp:
Arbeidsmigratie