Onderzoeksraad start onderzoek naar veiligheid van arbeidsmigranten in Nederland

De Onderzoeksraad voor Veiligheid start een onderzoek naar de veiligheid van arbeidsmigranten in Nederland. De focus van het onderzoek ligt op voorvallen op het werk. De Onderzoeksraad stelt een thematisch onderzoek in, waarbij meerdere voorvallen met arbeidsmigranten worden onderzocht. Het onderzoek is verder gericht op aspecten die gekoppeld zijn aan het werk van arbeidsmigranten, zoals de huisvesting en het vervoer van en naar het werk.

De aanleiding voor  het opstarten van dit onderzoek is dat er zich met regelmaat voorvallen voordoen waarbij arbeidsmigranten betrokken zijn. Ondanks verschillende initiatieven in de afgelopen jaren om arbeidsmigranten beter te beschermen worden zij nog steeds  – vaker dan andere werknemers –geconfronteerd met onveilige situaties. Arbeidsmigranten in Nederland zijn veelal niet zelfredzaam, doordat ze de taal niet spreken, de Nederlandse regelgeving niet kennen en geen sociaal netwerk hebben. Dit maakt arbeidsmigranten voor hun veiligheid in grote mate afhankelijk van anderen. Lees verder>

Dit artikel is niet afkomstig van de EF-redactie. Daarom tonen wij slechts een deel van het artikel en linken we direct naar de originele bron.

Datum:
Dossier:
Huisvesting arbeidsmigranten
Onderwerp:
Arbeidsmigratie, Facts en figures