Peel en Maas: nieuwe regels huisvesting (tijdelijke) arbeidsmigranten

Er komen nieuwe regels voor het huisvesten van arbeidsmigranten in Peel en Maas. De gemeente wil hiermee voorkomen dat arbeidsmigranten slecht worden gehuisvest. Vorig jaar was daar nog een schrijnend voorbeeld van. Ook moet er huisvesting komen voor de arbeidsmigranten die wat langer blijven. Deze huisvesting wordt mid-stay genoemd en is onderdeel van een zogenaamde wooncarrièreladder. Alle verblijven moeten voldoen aan het Bouwbesluit. Het wonen in stacaravans wordt om die reden niet meer toegestaan. De veiligheid van arbeidsmigranten komt daarmee op een hoger plan. Op bedrijventerreinen mag niet worden gewoond.

Verantwoordelijk wethouder Raf Janssen: ”Arbeidsmigranten hebben we hard nodig in deze regio om het vele seizoenswerk aan te kunnen.Ook voor het andere werk zijn steeds meer arbeidsmigranten nodig. Zij hebben recht als ieder ander op goede en veilige huisvesting en ook op goede arbeidsomstandigheden en arbeidsvoorwaarden.  De gemeente rekent het tot haar taak om er op toe te zien dat dit goed geregeld is. Het is hard nodig dat er ook huisvesting komt voor degene die wat langer willen blijven. Om de integratie te bevorderen moet dergelijke huisvesting in of nabij de kernen komen.”

Dit artikel is niet afkomstig van de EF-redactie. Daarom tonen wij slechts een deel van het artikel en linken we direct naar de originele bron. Inmiddels is de eerder opgenomen link naar het originele artikel niet meer actief.

Datum:
Dossier:
Onderwerp:
Arbeidsmigratie