Pijnacker: minder statushouders in ’t Hofland dan voorzien

Het plan was om 50% van de beschikbare woonunits in het gebouw te reserveren voor vluchtelingen met een verblijfstatus, maar dat aantal wordt niet gehaald.

Op dit moment is huisvesting voorzien voor 19 statushouders in het gebouw: twee gezinnen en negen alleenstaanden. De gemeente heeft aan het COA gevraagd om nog twee kleine gezinnen aan Pijnacker-Nootdorp te koppelen die in ’t Hofland kunnen worden ondergebracht, zo heeft B & W desgevraagd laten weten.

Wethouder Piet Melzer meldde dinsdagavond in de vergadering van de gemeenteraad al dat Pijnacker-Nootdorp dit jaar vermoedelijk meer statushouders zal huisvesten dan volgens de taakstelling door het rijk nodig is. Dat onthulde hij in een debat over de bouw van 15 sociale woningen aan de Kruisweg in Nootdorp. Raadslid Van Zielst van Trots was bang dat het merendeel van die woningen naar statushouders zouden gaan, maar dat is gaat dus niet gebeuren, maakte Melzer duidelijk. Lees verder>

Dit artikel is niet afkomstig van de EF-redactie. Daarom tonen wij slechts een deel van het artikel en linken we direct naar de originele bron.

Datum:
Dossier:
Onderwerp:
Vluchtelingen