123 Flexwonen

12 tijdelijke woningen, Dedemsvaart

Botermanswijk, Dedemsvaart

Aan de Botermanswijk in Dedemsvaart heeft woningcorporatie De Veste* in samenwerking met C3 Living twaalf tijdelijke huurwoningen gerealiseerd. De oplevering was in het najaar van 2018. De eenpersoonswoningen zijn vooral bedoeld voor mensen die met spoed een woning nodig hebben. Ook statushouders kunnen in aanmerking komen om een woning te krijgen. De Veste bepaald samen met het team van Samen Doen van de gemeente wie er in aanmerking komen voor de woningen.

De tijdelijke woningen zijn geplaatst met de intentie om tien jaar te blijven staan. De bewoners krijgen een huurcontract voor maximaal 2 jaar, om daarna door te stromen naar een andere, permanente woning.  De woningen zijn betaalbaar, duurzaam en op een eenvoudige manier te plaatsen en te verplaatsen. Ze worden dicht bij een woonwijk geplaatst, waardoor bewoners hun dagelijkse boodschappen in de buurt kunnen doen en sociale contacten kunnen opbouwen. Het project is onderdeel van een groter projectplan om 50 soortgelijke woningen te bouwen in de regio Ommen, Overijssel.

* De Veste en Beter Wonen Vechtdal zijn gefuseerd en heten nu samen: Vechtdal Wonen.

Aantal woningen
12
Aard gebouw
modulair/verplaatsbaar
Eigenaar/verhuurder
De Veste
Soort eigenaar
woningcorporatie
Doelgroep
(overige) starters/spoedzoekers, arbeidsmigranten, gescheiden mensen, jongeren, statushouders, studenten, uitstromers zorg
Gemengde bewoning
ja
Woonvorm
wonen
Contractvorm gebruiker
tijdelijk huurcontract
Huurprijs
Bouwers/concept
Start
najaar 2018
Eind
Bijzonderheden
Meer info Informatie over aanmelden

Informatie over inschrijven en verhuren vindt u op de website van Vechtdal Wonen

Neem contact op met verhuurder

Bevat deze projectbeschrijving onjuiste informatie? Meld ons dat s.v.p. via info@flexwonen.nl.