123 Flexwonen

20 woningen voor horecapersoneel Texel

Slingerweg, Den Burg, Texel

Twintig Hodes Miniwoningen zijn op Texel neergezet om de horeca een duw in de rug te geven. Dit was het initiatief van woningcoöperatie Woontij. In het najaar 2018 startte op Texel een koksopleiding om er voor te zorgen dat de vacatures op Texel kunnen worden ingevuld en de diverse restaurants kunnen blijven draaien. Hiervoor is goede huisvesting nodig voor de horeca medewerkers.

De woningen komen op een tijdelijke locatie en zijn eenvoudig verplaatsbaar. De studio’s zijn 40m² en hebben een entree, toilet, keuken, badkamer met wastafel en douche en een zit/slaapkamer. De woningen hebben een kale huur van € 400,-. Dit is exclusief bijdragen voor inventaris, vloerbedekking en schilderwerk, internet en gemeentelijke belastingen. Naar schatting komt de totale huur op ± € 540,-. Bij een inkomen van € 15.000 per jaar ontvangt de bewoner ± € 175,- huurtoeslag. De eerste woningen werden bewoond in oktober 2018.

Er is gebruik gemaakt van duurzame materialen en wanneer de huisvesting in Den Burg niet meer nodig is kunnen ze eenvoudig worden verplaatst naar een nieuwe locatie om elders de krapte op de woningmarkt op te vangen.

Aantal woningen
20
Aard gebouw
modulair/verplaatsbaar
Eigenaar/verhuurder
Woontij
Soort eigenaar
woningcorporatie
Doelgroep
arbeidsmigranten, jongeren, studenten
Gemengde bewoning
nee
Woonvorm
wonen
Contractvorm gebruiker
huur onbepaalde duur
Huurprijs
±€540,- incl. inventaris
Bouwers/concept
Start
Oktober 2018
Eind
Bijzonderheden

Verplaatsbare woningen

Meer info Informatie over aanmelden

Deze woningen worden door Woontij verhuurd aan medewerkers (in opleiding) van horecabedrijven op Texel.

Neem contact op met verhuurder

Bevat deze projectbeschrijving onjuiste informatie? Meld ons dat s.v.p. via info@flexwonen.nl.