20 woningen voor horecapersoneel Texel

Twintig Hodes Miniwoningen zijn op Texel neergezet om de horeca een duw in de rug te geven. Dit was het initiatief van woningcoöperatie Woontij. In het najaar 2018 startte op Texel een koksopleiding om er voor te zorgen dat de vacatures op Texel kunnen worden ingevuld en de diverse restaurants kunnen blijven draaien. Hiervoor is goede huisvesting nodig voor de horeca medewerkers.

De woningen komen op een tijdelijke locatie en zijn eenvoudig verplaatsbaar. De studio’s zijn 40m² en hebben een entree, toilet, keuken, badkamer met wastafel en douche en een zit/slaapkamer. De woningen hebben een kale huur van € 400,-. Dit is exclusief bijdragen voor inventaris, vloerbedekking en schilderwerk, internet en gemeentelijke belastingen. Naar schatting komt de totale huur op ± € 540,-. Bij een inkomen van € 15.000 per jaar ontvangt de bewoner ± € 175,- huurtoeslag. De eerste woningen werden bewoond in oktober 2018.

Er is gebruik gemaakt van duurzame materialen en wanneer de huisvesting in Den Burg niet meer nodig is kunnen ze eenvoudig worden verplaatst naar een nieuwe locatie om elders de krapte op de woningmarkt op te vangen.


Aantal woningen
20
Eigenaar
Woontij
Start
Oktober 2018
Huurprijs
±€540,- incl. inventaris
Soort eigenaar
woningcorporatie
Doelgroep
jongeren, studenten
Gemengde bewoning
nee
Woonvorm
wonen
Aard gebouw
modulair/verplaatsbaar
Contractvorm gebruiker
huur onbepaalde duur
Bijzonderheden
Verplaatsbare woningen

Meer info

Informatie
over inschrijven

Deze woningen worden door Woontij verhuurd aan medewerkers (in opleiding) van horecabedrijven op Texel.Bekijk alle praktijkvoorbeelden op de kaart

| Deel dit artikel