123 Flexwonen

32 Startblock-woningen in Ridderkerk

Stadhouderslaan 43,2983 CX Ridderkerk

In opdracht van woningcorporatie Wooncompas zijn in Ridderkerk 32 Startblock-woningen gerealiseerd, als onderdeel van een duurzame herontwikkeling van een jaren ’50 complex aan de Stadshouderslaan. De kant-en-klare woningen werden in de fabriek gebouwd en in het najaar van 2021 geplaatst.
Een Startblock-woning is een compacte (50 m2 woonoppervlak), circulaire en energiezuinige (label A++) woning met keuken, badkamer en toilet, voor een- of tweepersoonshuishoudens. De huizen worden gebouwd met cross laminated timber (CLT) en zijn voor 90% circulair, de overige 10% is recyclebaar. De indeling van de woning is altijd gelijk, de gevelaankleding kan eindeloos gevarieerd worden. Door de compacte maat en rug-aan-rug plaatsing passen er tweemaal zoveel woningen op dezelfde oppervlakte als bij traditionele bouw. Een Startblock-woning voldoet aan het Bouwbesluit voor permanente plaatsing. Het project is een samenwerking van Wooncompas samen met Struikroven, New Horizon en StartBlock.

Aantal woningen
32
Aard gebouw
modulair/verplaatsbaar
Eigenaar/verhuurder
Wooncompas
Soort eigenaar
woningcorporatie
Doelgroep
(overige) starters/spoedzoekers, jongeren
Gemengde bewoning
ja
Woonvorm
wonen
Contractvorm gebruiker
tijdelijk huurcontract
Huurprijs
vanaf € 629,65 excl. servicekosten (prijspeil 2022)
Bouwers/concept
Startblock
Start
2021 Q4
Eind
Bijzonderheden

Bij de sloop van de huidige woningen aan de Stadhouderslaan wordt via urban mining een groot deel van het materiaal ‘geoogst’ om weer nieuwe bouwmaterialen van te maken.

Meer info Informatie over aanmelden

De woningen zijn bestemd voor starters t/m 27 jaar en worden aangeboden via Woonnetrijnmond.nl.

Neem contact op met verhuurder

Bevat deze projectbeschrijving onjuiste informatie? Meld ons dat s.v.p. via info@flexwonen.nl.