123 Flexwonen

Arkelstein, Raalte

Arkelstein 2, 8103 PA Raalte

Een al jaren leegstaand kantoorgebouw in Raalte is door de eigenaar verbouwd naar 31 appartementen.  Corporatie SallandWonen huurt de begane grond en eerste verdieping, deze 15 appartementen zijn bestemd voor jongeren van 18 t/m 27 jaar en voor spoedzoekers. Het betreft 7 studio’s (36-65 m2), 1 tweekamerappartement (65 m2) en 7 driekamerappartementen (59-86 m2). Een aantal woningen heeft een buitenruimte, ook is er een buitenterrein met speelgelegenheid. Deze woningen komen naar verwachting eind 2023 beschikbaar. Alle huurders krijgen een contract voor bepaalde tijd.
De 16 appartementen op de bovenste twee verdiepingen worden door gemeente Raalte voorlopig gehuurd voor opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. Als de noodzaak om Oekraïners op te vangen vervalt, komen deze twee verdiepingen beschikbaar voor tijdelijke particuliere verhuur. De verhuizingen van de Oekraïense vluchtelingen van hun huidige opvanglocatie in Heino naar Arkelstein gebeurt in januari 2024.
De woonvergunning van het pand is verleend voor 15 jaar.

Aantal woningen
31
Aard gebouw
getransformeerd gebouw
Eigenaar/verhuurder
R. Knobben
Soort eigenaar
marktpartij
Doelgroep
(overige) starters/spoedzoekers, gescheiden mensen, jongeren, ouderen, statushouders, vluchtelingen
Gemengde bewoning
ja
Woonvorm
wonen
Contractvorm gebruiker
tijdelijk huurcontract
Huurprijs
Bouwers/concept
Start
2023 Q4 - 2024 Q1
Eind
Bijzonderheden

Meer info Informatie over aanmelden

Jongeren (18 t/m 27) krijgen een contract voor 5 jaar, spoedzoekers een contract voor 2 jaar. Voor beide groepen geldt dat hun inschrijftijd behouden blijft.
De woningen worden in het najaar van 2023 aangeboden op De Woningzoeker.

Neem contact op met verhuurder

Bevat deze projectbeschrijving onjuiste informatie? Meld ons dat s.v.p. via info@flexwonen.nl.