123 Flexwonen

Barbeelstraat, Eemnes

Barbeelstraat, 3755 KP Eemnes

Gemeente Eemnes heeft een tijdelijk woonwijkje laten plaatsen op een groenstrook aan de rand van Eemnes, voornamelijk voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Naast 32 appartementen staan er acht tiny houses (type Heijmans One) voor lokale starters op de woningmarkt (1- en 2-persoonshuishoudens). Bij het realiseren van het project werkte de gemeente samen met de projectontwikkelings-BV van woningcorporatie De Alliantie. In het wijkje, naar ontwerp van Studio Selva, kunnen maximaal 80 personen wonen.
De 32 appartementen – allemaal twee- en driekamerwoningen – mogen uitsluitend worden bewoond door Oekraïense vluchtelingen, zij werden eerder opgevangen op andere locaties in Eemnes. Zodra er geen behoefte meer is aan de woningen worden ze weggehaald, ze zijn op deze locatie niet bedoeld voor andere woningzoekenden. De bouw startte in december 2022, de woningen zijn eind april 2023 opgeleverd. Ze mogen maximaal vijf jaar blijven staan; het is de bedoeling om de units na afloop, of zoveel eerder als mogelijk, naar een andere plek in Eemnes te verplaatsen.
De 32 hoogwaardige prefab-woningen zijn door Ursem Modulaire Bouwsystemen in Wognum geproduceerd en vervolgens door Heddes Bouw & Ontwikkeling op locatie gemonteerd tot een gebouw.

Aantal woningen
32 appartementen en 8 tiny houses
Aard gebouw
modulair/verplaatsbaar
Eigenaar/verhuurder
De Alliantie
Soort eigenaar
woningcorporatie
Doelgroep
(overige) starters/spoedzoekers
Gemengde bewoning
ja
Woonvorm
wonen
Contractvorm gebruiker
tijdelijk huurcontract
Huurprijs
sociale huur
Bouwers/concept
Ursem en HeijmansOne
Start
2023 Q2
Eind
Bijzonderheden

Meer info Informatie over aanmelden

De appartementen voor vluchtelingen worden toegewezen via de gemeente.
De 8 tiny houses worden door De Alliantie verhuurd aan starters die in Eemnes wonen. Het is vanaf januari 2023 naar verwachting mogelijk om via WoningNet Eemvallei te reageren op deze sociale huurwoningen.

Neem contact op met verhuurder

Bevat deze projectbeschrijving onjuiste informatie? Meld ons dat s.v.p. via info@flexwonen.nl.