123 Flexwonen

Bernhardstraat, Rucphen

Bernhardstraat 31, 4715 PX Rucphen

Woningcorporatie Thuisvester en gemeente Rucphen willen 75 flexwoningen laten bouwen op een terrein in Rucphen-Noord. Dit gebied is in de interim-omgevingsverordening van de provincie Noord-Brabant aangewezen als zoekgebied voor wonen.
De all-electric woningen (type Barli Base, 28m2) beschikken over een eigen keuken, badkamer, zit- en slaapruimte, internet en tv, en zijn bestemd voor maximaal 2 personen: jongeren (starters op de woningmarkt), spoedzoekers en statushouders. De woningen zullen voldoen aan de eisen voor nieuwbouw uit het Bouwbesluit 2012 en worden uitgevoerd in één tot drie bouwlagen. Het zal het eerste volledig circulaire woningbouwproject zijn binnen de gemeente Rucphen.
De bouwgrond is eigendom van Thuisvester en dus snel beschikbaar. Het project wordt gerealiseerd volgens de procedure van de Crisis- en herstelwet, waardoor het proces veel sneller kan verlopen dan bij reguliere woningbouw. De planning is dat de woningen in het eerste kwartaal van 2024 in gebruik worden genomen. Ze kunnen ten minste vijftien jaar blijven staan en daarna op deze locatie, dan wel elders worden ingezet.

Aantal woningen
75
Aard gebouw
modulair/verplaatsbaar
Eigenaar/verhuurder
Thuisvester
Soort eigenaar
woningcorporatie
Doelgroep
(overige) starters/spoedzoekers, gescheiden mensen, jongeren, statushouders
Gemengde bewoning
ja
Woonvorm
wonen
Contractvorm gebruiker
tijdelijk huurcontract
Huurprijs
sociale huur
Bouwers/concept
Barli
Start
2024 Q1
Eind
Bijzonderheden

Meer info Informatie over aanmelden

Thuisvester zal de woningen aanbieden via de website van Klik voor Wonen.

Neem contact op met verhuurder

Bevat deze projectbeschrijving onjuiste informatie? Meld ons dat s.v.p. via info@flexwonen.nl.