Bloemendaal: gemengd wonen op landgoed Dennenheuvel

De gemeente Bloemendaal zet het voormalige klooster Euphrasia en het voormalig verzorgingshuis Dennenheuvel in voor de huisvesting van vergunninghouders. Na een grondige verbouwing vestigden 130 personen zich in de gebouwen op Landgoed Dennenheuvel. De eigenaar stelt de gebouwen ter beschikking voor een periode van drie jaar. Bloemendaal reserveerde minimaal 85% van de woonruimten voor vergunninghouders en maximaal 15% voor reguliere woningzoekenden. De bewoners betrokken de panden geleidelijk, verspreid over vier maanden. De gemeente koos daarvoor om omwonenden en uitvoerende instanties te laten wennen aan de nieuwe situatie op landgoed Dennenheuvel.

De congregatie van Zusters van Onze Lieve Vrouw van Liefde van de Goede Herder heeft dit gebruik aangeboden. Het gaat om opvang van statushouders gedurende drie jaar, waarbij er geen kosten voor de congregatie zijn en de organisatie ervan bij leegstandsbeheerder Villex ligt.


Aantal woningen
130 wooneenheden
Eigenaar
De congregatie: De Zusters van Onze Lieve Vrouw van Liefde van de Goede Herder / Villex namens gemeente Bloemendaal
Start
April 2016, gedurende drie jaar
Huurprijs
Soort eigenaar
gemeente, marktpartij
Doelgroep
(overige) starters/spoedzoekers, statushouders
Gemengde bewoning
ja
Woonvorm
wonen
Aard gebouw
bestaand gebouw
Contractvorm gebruiker
tijdelijk huurcontract
Bijzonderheden

Meer info

Informatie
over inschrijven

Informatie over wonen op Landgoed Dennenheuvel en inschrijven vind je op de website van VillexBekijk alle praktijkvoorbeelden op de kaart

| Deel dit artikel  

Trefwoorden: praktijkvoorbeelden,