123 Flexwonen

Bockenbergstraat, Gouda

Bockenbergstraat 90, 2802 JV Gouda

Op een leegstaand terrein in Gouda heeft corporatie Woonpartners een blok met 16 starterswoningen laten plaatsen. Het zijn zgn. rug-aan-rugwoningen van Startblock: acht woningen hebben een voordeur aan de straatzijde, de andere acht zijn bereikbaar via de achterzijde van het blok. Elke woning heeft op de begane grond een eetkamer met keuken en een bergingsruimte onder de trap. Op de eerste verdieping is een woonkamer en toilet, op de bovenste verdieping een slaapkamer, badkamer en toegang tot een opbergvliering. Ook heeft elke woning een tuin, en een eigen externe buitenberging voorzien van elektra. De woningen zijn gasloos, het dak ligt vol met zonnepanelen.
De woningen zijn bestemd voor een- en tweepersoonshuishoudens: starters die bij inschrijving 23 t/m 27 jaar oud zijn. Woonpartners vraagt daarnaast dat zij een duurzame leefstijl omarmen: geen auto, afvalscheiding, verantwoord omgaan met water, elektra en met de woning zelf.
Huurders krijgen een tijdelijk contract: een jongerencontract voor maximaal vijf jaar, met de mogelijkheid met 2 jaar te verlengen. De inschrijving bij MijnDak blijft behouden zodat ze woonduur opbouwen en na afloop van het contract in aanmerking komen voor een reguliere huurwoning.

Aantal woningen
16
Aard gebouw
modulair/verplaatsbaar
Eigenaar/verhuurder
Woonpartners
Soort eigenaar
woningcorporatie
Doelgroep
jongeren
Gemengde bewoning
nee
Woonvorm
wonen
Contractvorm gebruiker
tijdelijk huurcontract
Huurprijs
sociale huur
Bouwers/concept
Startblock
Start
2024 Q1
Eind
Bijzonderheden

Het project is mogelijk gemaakt door een woonsubsidie van de provincie Zuid-Holland.

Meer info Informatie over aanmelden

De verhuur van de woningen verloopt via MijnDak Midden-Holland en start 7 februari 2024.
Starters met lokale binding krijgen voorrang op de woningen.

Neem contact op met verhuurder

Bevat deze projectbeschrijving onjuiste informatie? Meld ons dat s.v.p. via info@flexwonen.nl.