123 Flexwonen

Bonnefantenklooster, Maastricht

Tongerseweg 135, 6213 GB Maastricht

In het voormalige ‘Bonnefantencollege’  in Maastricht worden sinds 2019 zelfstandige studentenwoningen aangeboden door Xior Student Housing. Ook zijn er faciliteiten als studeer- en werkplekken, plus een schitterende ontmoetingsruimte in de vroegere kapel.
Bij de verbouwing is het gelukt om de sfeer van het oude complex te bewaren. Via het aanbrengen van een extra bouwlaag en het opdelen van oude klaslokalen in 2 à 3 kamers konden uiteindelijk 257 studio’s (15-60 m2) worden gerealiseerd. De studio’s zijn gestoffeerd en gemeubileerd, en voorzien van een- of tweepersoonsbed (afhankelijk van oppervlakte kamer), bureau met stoel, keukenblok met kookplaat, koelkast en magnetron, en een doucheruimte. De grotere kamers (>51m2) hebben ook nog een bank, tafeltje en kleed.
Bonnefanten ligt op nog geen vijf minuten fiets- of busafstand van de binnenstad van Maastricht en Maastricht University. Het is ook mogelijk om een parkeerplaats te huren.

Aantal woningen
257
Aard gebouw
getransformeerd gebouw
Eigenaar/verhuurder
Xior Student Housing
Soort eigenaar
marktpartij
Doelgroep
studenten
Gemengde bewoning
nee
Woonvorm
wonen
Contractvorm gebruiker
campuscontract
Huurprijs
€ 530-875 (prijspeil 2022, excl voorschot ca € 365 voor g/w/l etc)
Bouwers/concept
Start
2019
Eind
Bijzonderheden

Het monumentale pand uit 1909 is behalve als klooster vroeger ook gebruikt als kazerne en als bibliotheek.

Meer info Informatie over aanmelden

Informatie over huren in het complex staat op de website van Xior. De minimale huurperiode is 12 maanden. Eenmalig bedrag bij aanvang van de huurovereenkomst: €1000 waarborgsom + €200 overige kosten.

Neem contact op met verhuurder

Bevat deze projectbeschrijving onjuiste informatie? Meld ons dat s.v.p. via info@flexwonen.nl.