123 Flexwonen

Brasa Village, Amsterdam

8X46+34 Amsterdam

In Amsterdam Zuid-Oost komt een wijk met 520 tijdelijke woningen. Het project is een samenwerking van gemeente Amsterdam met de woningcorporaties Ymere, Eigen Haard en Rochdale. Het heeft de naam Brasa Village gekregen, naar het naastgelegen nieuwe Brasapark dat is aangelegd op de overdekte A9.
De duurzame wijk bestaat straks uit 13 gebouwen, grotendeels met houten gevelbekleding. De meeste woningen zijn 38 m2 groot en hebben 2 kamers, maar er komen ook een aantal 1- en 3-kamerwoningen. Van de woningen is 70 procent bestemd voor jongeren onder de 28 jaar, gezinnen, senioren, of mensen met een maatschappelijk beroep (onderwijs, zorg, politie). De resterende 30 procent is bestemd voor statushouders.
Onderzocht wordt nog hoe het voorzieningenplein van Brasa Village ingevuld kan worden met een ontmoetings- en activiteitencentrum. Bv. een buurtkeuken, een wisselwinkel voor lokale startende ondernemers en kantoorruimten. Ook komt er een wasserette.
Met Metrostation Bullewijk op loopafstand wil Amsterdam de nieuwe wijk autoluw maken: bewoners kunnen geen parkeervergunning aanvragen, er komen alleen parkeerplaatsen voor bezoekers. Gehandicapten kunnen wel een eigen gehandicaptenparkeerplaats aanvragen.
De woningen worden vanaf juni 2024 geplaatst en komen begin 2025 beschikbaar voor verhuur. Het project heeft een vergunning voor 15 jaar.

Aantal woningen
520
Aard gebouw
modulair/verplaatsbaar
Eigenaar/verhuurder
Ymere, Eigen Haard, Rochdale
Soort eigenaar
woningcorporatie
Doelgroep
(overige) starters/spoedzoekers, gescheiden mensen, jongeren, ouderen, statushouders
Gemengde bewoning
ja
Woonvorm
wonen
Contractvorm gebruiker
huur onbepaalde duur, tijdelijk huurcontract
Huurprijs
Bouwers/concept
Ursem, MOOS, Homes Factory
Start
2024 Q4
Eind
Bijzonderheden

Het project kon snel van de grond komen omdat het bouwproces via de NH-Bouwstroom gestandaardiseerd is.

Meer info Informatie over aanmelden

De verhuur van de woningen loopt via Woningnet Regio Amsterdam. Corporaties Ymere, Rochdale en Eigen Haard gaan de woningen toewijzen en beheren.

Neem contact op met verhuurder

Bevat deze projectbeschrijving onjuiste informatie? Meld ons dat s.v.p. via info@flexwonen.nl.