123 Flexwonen

Buurtschap Te Veld, Eindhoven

Castiliëlaan, 5629 CH Eindhoven

Aan de Castiliëlaan in Eindhoven-Noord wordt in 2021-2023 Buurtschap Te Veld gebouwd, een tijdelijke wijk met ca 670 woningen. Tijdelijk is in dit geval 30 jaar: de investering in de (blijvend bruikbare) infrastructuur is te hoog voor tijdelijke woningen van 15 jaar. Door de langere woonduur wil men ook stimuleren dat de bewoners binding opbouwen met de buurt.

Te Veld wordt een gemengde wijk voor starters, ouderen en gezinnen, met zowel sociale- als middenhuurwoningen en appartementen. Ook komen er kavels beschikbaar voor zelfbouwers. De woningen worden per 30-80 gegroepeerd in mini-buurtjes die verspreid in het groene landschap (14 ha) liggen. Elke buurt krijgt een eigen karakter, soms dorps, soms meer stedelijk. Veel buitenruimte is gemeenschappelijk: de woningen hebben een eigen terras, maar geen eigen tuin of een tuinschutting. Parkeerruimte is er alleen buiten de buurt. Bewoners moeten dus bewust kiezen voor Te Veld, en hun keuze ook motiveren bij aanmelding.

Woonbedrijf en ‘thuis verzorgen de komende twee jaar 250 en 100 sociale huurwoningen, een commerciële ontwikkelaar de 100 middeldure huurwoningen. Daarnaast is er nog LivingLab040 dat experimenteert met nieuwe bouwmethoden (119 woningen) en een zelfbouwdorp à la Minitopia in Den Bosch waar plaats is voor 100 huizen. De bouwwerken mogen er maximaal 30 jaar blijven staan. Daarna kan het gebied een nieuwe bestemming krijgen – met de al aangelegde voorzieningen – en de woningen kunnen verplaatst worden.

Aantal woningen
670
Aard gebouw
modulair/verplaatsbaar
Eigenaar/verhuurder
Woningcorporaties Woonbedrijf en ‘thuis
Soort eigenaar
gemeente, marktpartij, woningcorporatie
Doelgroep
(overige) starters/spoedzoekers, gescheiden mensen, jongeren, ouderen, studenten
Gemengde bewoning
ja
Woonvorm
wonen
Contractvorm gebruiker
huur onbepaalde duur, koop
Huurprijs
sociale huur, middenhuur
Bouwers/concept
Start
2022 - 2023
Eind
Bijzonderheden

Potentiële huurders wordt gevraagd hun keuze voor Te Veld te motiveren.

Meer info Informatie over aanmelden
Neem contact op met verhuurder

Bevat deze projectbeschrijving onjuiste informatie? Meld ons dat s.v.p. via info@flexwonen.nl.