123 Flexwonen

Buurtskap de Tuunen op Texel

Vuurvlinder, 1791 TM Den Burg

Gemeente Texel en woningcorporatie Woontij werken samen aan de ontwikkeling van Buurtskap de Tuunen, een nieuwe en groene woonbuurt aan de oostkant van Den Burg. Verdeeld over meerdere woonerven komen er circa honderdveertig nieuwe woningen van verschillende prijsklassen, functies en types. Honderd daarvan zijn flexibele, verplaatsbare woningen, die snel klaar  en betaalbaar zijn en daarnaast ook duurzaam, aanpasbaar èn energiezuinig. Voor dit type woningen is gekozen om de wijk in de toekomst te kunnen aanpassen aan de behoefte van dat moment. De tender voor deze 100 sociale huurwoningen is gewonnen door een combi van de bedrijven Plekvoor en het Belgische Skilpod. Plekvoor maakt 12x het type Tuinhuis en 11x het type Vissershuis. Skilpod tekent voor de overige 77 woningen. De kale huur van de woningen varieert van € 587 tot € 651,03, afhankelijk van het type. De servicekosten bedragen € 78,50, inclusief zonnepanelen.

In Buurtskap de Tuunen is ook ruimte voor 20 zorgwoningen. Er zijn 10 zorgwoningen bestemd voor ‘Het Huis van Tante Jans’. Vaste zorgmedewerkers bieden hier 24-uurs zorg en begeleiding voor dementerende ouderen die nog zelfstandig wonen. En er zijn 10 zorgwoningen voor ‘De Novalishoeve’. Hier kunnen jongeren begeleid wonen. Het team van Novalishoeve helpt ze met huishoudelijke en administratieve taken, of komen langs voor een praatje aan huis.

Aantal woningen
100
Aard gebouw
modulair/verplaatsbaar, nieuwbouw
Eigenaar/verhuurder
Woontij
Soort eigenaar
woningcorporatie
Doelgroep
(overige) starters/spoedzoekers, arbeidsmigranten, gescheiden mensen, jongeren, ouderen, statushouders, uitstromers zorg
Gemengde bewoning
ja
Woonvorm
wonen
Contractvorm gebruiker
huur onbepaalde duur, koop
Huurprijs
van € 587 tot € 651,03 (kale huur)
Bouwers/concept
Start
Oplevering gefaseerd vanaf oktober 2019
Eind
Bijzonderheden
Meer info Informatie over aanmelden

Informatie over inschrijven en verhuur vindt u op de website van Buurtskap de Tuunen

Neem contact op met verhuurder

Bevat deze projectbeschrijving onjuiste informatie? Meld ons dat s.v.p. via info@flexwonen.nl.