Buurtskap de Tuunen op Texel

Gemeente Texel en woningcorporatie Woontij werken samen aan de ontwikkeling van Buurtskap de Tuunen, een nieuwe en groene woonbuurt aan de oostkant van Den Burg. Verdeeld over meerdere woonerven komen er circa honderdveertig nieuwe woningen van verschillende prijsklassen, functies en types. Honderd daarvan zijn flexibele, verplaatsbare woningen, die snel klaar  en betaalbaar zijn en daarnaast ook duurzaam, aanpasbaar èn energiezuinig. Voor dit type woningen is gekozen om de wijk in de toekomst te kunnen aanpassen aan de behoefte van dat moment. De tender voor deze 100 sociale huurwoningen is gewonnen door een combi van de bedrijven Plekvoor en het Belgische Skilpod. Plekvoor maakt 12x het type Tuinhuis en 11x het type Vissershuis. Skilpod tekent voor de overige 77 woningen. De kale huur van de woningen varieert van € 587 tot € 651,03, afhankelijk van het type. De servicekosten bedragen € 78,50, inclusief zonnepanelen.

In Buurtskap de Tuunen is ook ruimte voor 20 zorgwoningen. Er zijn 10 zorgwoningen bestemd voor ‘Het Huis van Tante Jans’. Vaste zorgmedewerkers bieden hier 24-uurs zorg en begeleiding voor dementerende ouderen die nog zelfstandig wonen. En er zijn 10 zorgwoningen voor ‘De Novalishoeve’. Hier kunnen jongeren begeleid wonen. Het team van Novalishoeve helpt ze met huishoudelijke en administratieve taken, of komen langs voor een praatje aan huis.


Aantal woningen
100
Eigenaar
Woontij
Start
Oplevering gefaseerd vanaf oktober 2019
Huurprijs
van € 587 tot € 651,03 (kale huur)
Soort eigenaar
woningcorporatie
Doelgroep
(overige) starters/spoedzoekers, arbeidsmigranten, jongeren, ouderen, uitstromers zorg
Gemengde bewoning
ja
Woonvorm
wonen
Aard gebouw
modulair/verplaatsbaar, nieuwbouw
Contractvorm gebruiker
huur onbepaalde duur, koop
Bijzonderheden

Meer info

Informatie
over inschrijven

Informatie over inschrijven en verhuur vindt u op de website van Buurtskap de TuunenBekijk alle praktijkvoorbeelden op de kaart

| Deel dit artikel