Campus USP 030 in Utrecht

Jan Snel (= nu Daiwa House Modular Europe) en Camelot (= nu Mosaic World) realiseerden 400 studentenwoningen in Campus USP 030, aan het Limapad in Utrecht. De universiteit heeft de grond voor 15 jaar in erfpacht uitgegeven. Alle studio’s zijn zelfstandig en hebben dus een eigen badkamer, keuken en toilet. De studio’s zijn 18 m2 en zijn allemaal gemeubileerd en gestoffeerd. De studenten hebben in het gebouw de mogelijkheid om gebruik te maken van een loungegedeelte, wasserette, studie- en spelruimtes. Van een kwart van de woningen ligt de huur onder de huurtoeslaggrens voor 23-jarigen, zodat ook jongere studenten de mogelijkheid hebben om hier betaalbaar te wonen.

Begin 2020 begon Jan Snel aan de fundering voor het complex. Ondertussen werden de studio’s geprefabriceerd, zodat deze na transport op locatie alleen nog maar gekoppeld hoefden te worden. Ongeveer zes weken nadat de eerste studio werd geplaatst, stonden alle 400 studentenwoningen eind maart op hun plek. Dankzij goede isolatie, een warmtepompinstallatie en 270 PV-panelen op het dak, voldoen de woningen aan een EPC van 0,4. Jan Snel BV en Camelot Europe BV zijn samen eigenaar van de woningen. Plaza Resident Services zal de woningen verhuren en beheren. Er is er een complexbeheerder aanwezig, die toe ziet op de netheid en de studenten wegwijs maakt bij hun vragen.

 


Aantal woningen
400
Eigenaar
Jan Snel en Camelot
Start
2020
Huurprijs
Vanaf ca. €420
Soort eigenaar
marktpartij
Doelgroep
studenten
Gemengde bewoning
nee
Woonvorm
wonen
Aard gebouw
modulair/verplaatsbaar
Contractvorm gebruiker
campuscontract
Bijzonderheden
Investering €28 miljoen

Meer info

Informatie
over inschrijven

De studio’s worden verhuurd door Plaza Resident Services. Meer informatie is te vinden op hun websiteBekijk alle praktijkvoorbeelden op de kaart

| Deel dit artikel