123 Flexwonen

Casa Confetti, Utrecht

Leuvenplein 43-53, 3584 CS Utrecht

In het Utrechtse Science Park (vh. De Uithof) staat sinds 2008 Casa Confetti, het bewijs dat hoogwaardige en betaalbare huisvesting goed kan samengaan met uitzonderlijke architectuur. Als symbool voor de pluriforme bewonersgroep – de studenten komen uit alle windstreken – is de gevel bekleed met veelkleurige aluminium panelen. Hierdoor vallen ook de 1500 ramen in het complex veel minder op. Het dakterras van 600 m2 biedt een prachtig uitzicht over de wijde omgeving. In de plint van het gebouw bevinden zich o.a. een huisartsenpost en een fietsenstalling.
Binnen het gebouw ligt het accent op ontmoetingen en uitwisselingen op ieder schaalniveau: gezamenlijke ruimtes, trappenhuizen en gangen met nissen. Opvallend detail zijn ook de glazen platen die zijn verwerkt in de verdiepingsvloeren, waarmee je door alle etages heen kunt kijken.
Het complex bevat vooral zelfstandige studio’s (ca 30 m² incl. keuken en badkamer), daarnaast zijn er  units van 3 of 4 kamers (18 m2) met gedeelde voorzieningen, deze zijn bestemd voor vriendengroepen.

Aantal woningen
257 studio’s; verder 14 units met 4 kamers en 20 units met 3 kamers
Aard gebouw
nieuwbouw
Eigenaar/verhuurder
SSH Utrecht
Soort eigenaar
woningcorporatie
Doelgroep
studenten
Gemengde bewoning
nee
Woonvorm
wonen
Contractvorm gebruiker
campuscontract
Huurprijs
Bouwers/concept
Start
2008
Eind
Bijzonderheden

Meer info Informatie over aanmelden

De kamers worden aangeboden via de website van de SSH

Neem contact op met verhuurder

Bevat deze projectbeschrijving onjuiste informatie? Meld ons dat s.v.p. via info@flexwonen.nl.