Casa Confetti, Utrecht

In het Utrechtse Science Park (vh. De Uithof) staat sinds 2008 Casa Confetti, het bewijs dat hoogwaardige en betaalbare huisvesting goed kan samengaan met uitzonderlijke architectuur. Als symbool voor de pluriforme bewonersgroep – de studenten komen uit alle windstreken – is de gevel bekleed met veelkleurige aluminium panelen. Hierdoor vallen ook de 1500 ramen in het complex veel minder op. Het dakterras van 600 m2 biedt een prachtig uitzicht over de wijde omgeving. In de plint van het gebouw bevinden zich o.a. een huisartsenpost en een fietsenstalling.
Binnen het gebouw ligt het accent op ontmoetingen en uitwisselingen op ieder schaalniveau: gezamenlijke ruimtes, trappenhuizen en gangen met nissen. Opvallend detail zijn ook de glazen platen die zijn verwerkt in de verdiepingsvloeren, waarmee je door alle etages heen kunt kijken.
Het complex bevat vooral zelfstandige studio’s (ca 30 m² incl. keuken en badkamer), daarnaast zijn er  units van 3 of 4 kamers (18 m2) met gedeelde voorzieningen, deze zijn bestemd voor vriendengroepen.


Aantal woningen
257 studio’s; verder 14 units met 4 kamers en 20 units met 3 kamers
Eigenaar
SSH Utrecht
Start
2008
Huurprijs
Soort eigenaar
woningcorporatie
Doelgroep
studenten
Gemengde bewoning
nee
Woonvorm
wonen
Aard gebouw
nieuwbouw
Contractvorm gebruiker
campuscontract
Bijzonderheden

Meer info

Informatie
over inschrijven

De kamers worden aangeboden via de website van de SSHBekijk alle praktijkvoorbeelden op de kaart

| Deel dit artikel