Cello-gebouw, Vught

In Vught transformeerde woningcorporatie Woonwijze een voormalig zorgcomplex tot appartementen. Inmiddels wonen er 32 vergunninghouders in het ‘Cello-gebouw’. De corporatie verbouwde de ruimten en creëerde daarmee meerdere slaap- en woonkamers in de appartementen. De Woonomgevings Ploeg (WOP) hielp Woonwijze met het op orde maken van de tuin en sauzen van de muren. Volgens Woonwijze  reageert de buurt hartverwarmend en positief. “Mensen tonen begrip, bieden zich aan als vrijwilliger en doneren spullen. Daar zijn we heel erg blij mee.”

De volwassenen en kinderen die in het gebouw wonen, komen uit Syrië, Eritrea, Rwanda en Libië. Zij hebben een vergunning voor vijf jaar. Op 14 september 2015 betrokken de vijf gezinnen en twee alleenstaande mensen het woongebouw.

 


Aantal woningen
32 statushouders: 5 gezinnen, 2 alleenstaanden
Eigenaar
Woonwijze (nu woonstichting Charlotte van Beuningen)
Start
september 2015
Huurprijs
Soort eigenaar
woningcorporatie
Doelgroep
statushouders
Gemengde bewoning
nee
Woonvorm
wonen
Aard gebouw
getransformeerd gebouw
Contractvorm gebruiker
huur onbepaalde duur
Bijzonderheden
De wooneenheden worden direct van de woningcorporatie door de statushouders gehuurd. Ze worden begeleid door Vluchtelingenwerk Nederland. Deze begeleiding wordt gefinancierd door de corporatie en de gemeente.

Meer info


Bekijk alle praktijkvoorbeelden op de kaart

| Deel dit artikel  

Trefwoorden: praktijkvoorbeelden,