123 Flexwonen

Computechnion in Wageningen

Dreijenlaan 312, 6703 HA Wageningen

Het voormalige ICT gebouw van Wageningen Universiteit is door Socius Wonen getransformeerd tot 96 woningen. Dat gebeurde in samenwerking met Plegt-Vos en Vaspro, maar ook met toekomstige bewoners. Tijdens de verbouwing kon een aantal van hen helpen met het klussen. In ruil daarvoor krijgen zij huurkorting.  In het gebouw zijn nu 96 kamers te vinden. 60 kamers zijn 13 – 15m², 21 kamers zijn 16 – 22m² en 11 kamers zijn 23 – 30m².

Het Computechnion ligt net buiten het centrum van Wageningen middenin het tweede campusgebied van de Wageningen UR, de Dreijen. Winkels en openbaar vervoer zijn op loopafstand. Het terrein bevat verder een ruime parkeerplaats en een fietsenstalling voor de bewoners. De kamers zijn mede door de ligging vooral bedoeld voor studenten, maar ook voor andere jongeren. Er wordt niet met zgn. campuscontracten gewerkt.

Op elke verdieping zijn twee woongroepen gevormd, die gemiddeld uit 16 bewoners bestaan. Met de woongroep worden de voorzieningen gedeeld zoals, douches, toiletten en een ruime woonkeuken. De bewoners verzorgen zelf een groot deel van het beheer. Per woongroep zijn beheerders aangesteld die er voor zorgen dat Computechnion een gezellige, veilige en schone plek is om te wonen, in ruil voor een korting op de huur. Ook worden er enkele andere beheerfuncties tegen betaling ingevuld door bewoners.

Aantal woningen
96
Aard gebouw
getransformeerd gebouw
Eigenaar/verhuurder
Socius Wonen
Soort eigenaar
marktpartij
Doelgroep
jongeren, studenten
Gemengde bewoning
ja
Woonvorm
wonen
Contractvorm gebruiker
huur onbepaalde duur
Huurprijs
Bouwers/concept
Start
juli 2015
Eind
Bijzonderheden

Bewoners hielpen bij de verbouw in ruil voor huurkorting

Meer info Informatie over aanmelden

Aanmelden voor dit project kan via de website van Socius

Neem contact op met verhuurder

Bevat deze projectbeschrijving onjuiste informatie? Meld ons dat s.v.p. via info@flexwonen.nl.