123 Flexwonen

Cubestee flexwoningen in Eindhoven

Quinten Matsyslaan, Eindhoven

Woningcorporatie Sint Trudo realiseerde begin 2019 aan de Quinten Matsyslaan in Eindhoven twee hofjes met 43 flexwoningen. De ‘Cubestee’ woningen, samentrekking van kubus en bedstee, zijn ontwikkeld door architectenbureau Onix NL, Friso Bouwgroep en Rizoem. Het zijn compacte, duurzame en goed geïsoleerde woningen zonder aardgas, maar met zonnepanelen. De woningen  staan op deze locatie voor een periode van 10 jaar. Om deze reden is er gekozen voor verplaatsbare woonunits.

De flexwoningen zijn voor starters en spoedzoekers.  De bewoners hebben een huurcontract voor maximaal 2 jaar. Bewoners worden daardoor gedwongen tijdig op zoek te gaan naar een permanente huisvesting. Op die manier zullen de flexwoningen beschikbaar blijven voor deze specifieke doelgroep. Een aantal woningen gaat naar autistische jongeren die begeleid worden door stichting Futuris.

Het gaat om twee typen woningen: studio’s met een woonoppervlak van 32m² en appartementen van 59m². De woningen zijn gasloos, beschikken over elektrische radiatoren en zijn voorzien van 7 zonnepanelen. Op de begane grond beschikken de woningen over een privé vlonder voor de deur. Er is een gemeenschappelijk binnenterrein ingericht met groen en bankjes. Per hofje zijn er twee fietsenbergingen.

Aantal woningen
43
Aard gebouw
modulair/verplaatsbaar
Eigenaar/verhuurder
Sint Trudo
Soort eigenaar
woningcorporatie
Doelgroep
(overige) starters/spoedzoekers, gescheiden mensen, jongeren, statushouders, uitstromers zorg
Gemengde bewoning
ja
Woonvorm
begeleid wonen, wonen
Contractvorm gebruiker
tijdelijk huurcontract
Huurprijs
de studio's krijgen een huur onder € 500
Bouwers/concept
Start
voorjaar 2019
Eind
Bijzonderheden
Meer info Informatie over aanmelden

Woningen die vrijkomen worden aangeboden via Wooniezie.

Mensen die in aanmerking willen komen voor een woningen dienen bij hun een reactie een motivatie mee te sturen waarin is aangegeven waarom hij/zij tot de beoogde doelgroep behoort.

Neem contact op met verhuurder

Bevat deze projectbeschrijving onjuiste informatie? Meld ons dat s.v.p. via info@flexwonen.nl.