123 Flexwonen

Daelweg, Blerick (Venlo)

Daelweg 2, 5928 WK Venlo

Gemeente Venlo laat twee panden aan de Daelweg in Blerick slopen om ruimte te maken voor 96 flexwoningen, voor de tijdelijke huisvesting van ca 180 bewoners. Het complex zal bestaan uit vier blokken van drie hoog, met in elk blok 24 woningen. Het gaat om diverse woningtypen: 24 woonstudio’s voor studenten, 36 appartementen voor starters en 36 appartementen voor gezinnen, o.a. Oekraïense vluchtelingen.
De flexwoningen zijn gekocht van het Rijksvastgoedbedrijf, dat 2.000 van dit soort woningen heeft aangeschaft om snel te kunnen voorzien in woningbehoeften van gemeenten of woningcorporaties.
Als alles volgens plan verloopt worden de flexwoningen in het tweede kwartaal van 2024 opgeleverd. Ze kunnen tien jaar blijven staan aan de Daelweg, daarna worden ze verplaatst omdat het terrein nodig is voor de doorontwikkeling van het project Kazernekwartier.

Aantal woningen
96
Aard gebouw
modulair/verplaatsbaar
Eigenaar/verhuurder
gemeente Venlo
Soort eigenaar
gemeente
Doelgroep
(overige) starters/spoedzoekers, gescheiden mensen, jongeren, studenten, vluchtelingen
Gemengde bewoning
ja
Woonvorm
wonen
Contractvorm gebruiker
campuscontract, tijdelijk huurcontract
Huurprijs
Bouwers/concept
Start
2024 Q2
Eind
Bijzonderheden

Meer info Informatie over aanmelden

De woningen voor de vluchtelingen worden toegewezen via de gemeente. Hoe de inschrijving voor de andere woningen verloopt is op dit moment (okt. 2023) nog niet bekend.

Bevat deze projectbeschrijving onjuiste informatie? Meld ons dat s.v.p. via info@flexwonen.nl.